Golfen in Schotland met Drive it home

Golfen in Schotland met Drive it home

Schotland: de bakermat van het golfspel organiseert de grootste golfpromotie van 2010, waarbij golfliefhebbers de kans hebben fantastische prijzen te winnen. Dit jaar, waarin Schotland de 150ste verjaardag van het British Open Championship viert, zijn alle ogen op Schotland als golfbestemming gericht. Om dit te vieren geeft de ‘Drive it Home’-campagne, welke van 15 februari tot 30 april in heel Europa, de Verenigde Staten en Canada loopt, golffans de ultieme mogelijkheid om in Schotland te komen spelen. De prijzen bestaan uit gratis speeltijd op één van de honderden banen in Schotland, de kans om te golfen met topspeler Sam Torrance en een reis naar het British Open Championship.

Gratis golfen op St Andrews

Sinds 15 februari 2010 kunnen golfers zich registreren op www.driveithomescotland.com en kans maken om samen met drie vrienden gratis te spelen op één van Schotland’s beste golfbanen, van de wereldberoemde Turnberry en Royal Troon in Ayrshire tot de Torrance Course op Fairmont St Andrews en de Nairn Dunbar Golf Club in de Schotse Hooglanden.

In maart biedt VisitScotland golfers van over de hele wereld de mogelijkheid om een reis naar Schotland te winnen, inclusief één dag spelen met de Schotse Ryder Cup legende Sam Torrance. En in april wordt een reis naar het British Open Championship weggegeven en mag de winnaar op de beroemde Old Course in St Andrews spelen – zonder twijfel de droom van iedere golfer.

Schotland de thuishaven van golf

Schotland is zonder twijfel de thuishaven van golf, met keuze uit meer dan 550 banen. Bovendien spelen de Schotten het spel al sinds de 15e eeuw. Van de wereldberoemde baan van St Andrews en de aan de kust gelegen links banen van Aberdeenshire, Morayshire en Ayrshire, tot de uidagende banen van Dalmahoy en Gleneagles, kortom Schotse golfbanen bieden een onovertroffen ervaring voor golfers. Waar kun je beter de beste banen van de wereld testen dan in Schotland?


Tien reden waarom Schotland de thuishaven van golf is

  • De regels voor golf zijn het eerst opgesteld en gespeeld in Edinburgh’s Leith Links in 1744.
  • Schotland heeft meer golfbanen per hoofd van de bevolking dan elk ander land ter wereld.
  • Het Schotse kastelen & whisky gebied in het noordoosten van het land telt 52 golfbanen, eentje voor iedere week van het jaar.
  • Het Schotse golfseizoen loopt van begin april tot half oktober, maar op veel links banen kan het hele jaar door gespeeld worden.
  • Musselburgh organiseerde ‘s werelds eerste golftoernooi voor vrouwen op nieuwjaardag 1811.
  • In 1860 werd de eerst Open Championship gehouden op Prestwick en de eerste winnaar was Willie Park met een score van 174.
  • De eerste tee die werd gebruikt, was de "Perfectum" tee, waarvoor een Brits patent werd verstrekt op naam van P. Ellis, een Schot, in 1892. Het bestond uit een rubberen cirkel met een metalen pin om in de grond te drukken.
  • Gelegen met een uitzicht over the Old Course heeft The Royal and Ancient Golf Club of St Andrews een unieke positie verworven.Opgericht in 1754 als een kleine private sociëteit is de club uitgegroeid tot een autoriteit van wereldformaat: www.randa.org
  • Het woord ‘golf’ komt waarschijnlijk van het oude Schotse woord ‘to gowff’ wat wil zeggen hard slaan.
  • Er valt uiteraard over te twisten, maar velen zijn van mening dat werelds meest beroemde hole in golf, de 17e hole van de historische Old Course van St. Andrews is.

Comments are closed.