Rotterdam Airport nieuwe naam

Rotterdam Airport nieuwe naam

Rotterdam Airport heet nu ‘Rotterdam The Hague Airport‘. De burgemeesters Aboutaleb van Rotterdam en Van Aartsen van Den Haag, directeur R.H.J. Wondolleck van Rotterdam Airport en CEO J. Nijhuis van Schiphol Group legden de wijziging van de naam op 10 februari officieel vast. Daarnaast zijn er afspraken gemaakt over de realisatie van een shuttleverbinding tussen het Randstadrailstation Meijersplein en de luchthaven. Daarmee is de luchthaven vanaf december 2010 ook uitstekend bereikbaar met het openbaar vervoer.

Internationaal karakter

Rotterdam en Den Haag werken onder de noemer Metropoolregio Rotterdam Den Haag samen om het vestigingsklimaat versterken. Een eerste resultaat van die samenwerking is de naamswijziging van Rotterdam Airport in Rotterdam The Hague Airport. Vanwege het internationale karakter van zowel de luchtvaartindustrie als de internationale positionering van de Metropoolregio, is ervoor gekozen om de Engelstalige benaming van de stad Den Haag (The Hague) te gebruiken voor de nieuwe naam van de luchthaven.

Vooral Transavia vliegt vanaf vliegveld Rotterdam Airport voor goedkope tickets en vluchten naar o.a. Nice, Alicante, Barcelona of Geneve. Met hun regelmatige ‘goedkoop vliegen naar de zon of wintersport’ aanbiedingen is Transavia een goede keus om een een ticket te boeken met Rotterdam als vertrek luchthaven.

Meer informatie op www.rotterdam-airport.nl

Comments are closed.