Brussels Airlines en TAP Portugal starten codeshare samenwerking

Brussels Airlines en TAP Portugal starten codeshare samenwerking

Alle vluchten tussen Brussel en Lissabon gezamenlijk gecommercialiseerd. Brussel / Lissabon 27 october 2009 — Brussels Airlines en TAP Portugal gaan opnieuw commercieel samenwerken. Beide luchtvaartmaatschappijen verkopen voortaan gezamenlijk alle vliegtuigzetels die meerdere keren per dag worden aangeboden op de routes tussen Brussel en Portugal (Lissabon, Porto, Faro). Deze codeshare samenwerking komt er aan de vooravond van de toetreding van Brussels Airlines tot de Star Alliance familie waar ook TAP Portugal lid van is.

Deze codeshare samenwerking komt er aan de vooravond van de toetreding van Brussels Airlines tot de Star Alliance familie waar ook TAP Portugal lid van is.

De samenwerking beperkt zich niet tot de vliegroutes tussen België en Portugal. In een tweede fase gaat Brussels Airlines ook zetels verkopen op aansluitende binnenlandse vluchten van TAP. Op haar beurt gaat TAP haar passagiers via Brussels Airport en Brussels Airlines ook vlotte connecties aanbieden naar talrijke Europese bestemmingen in Oostenrijk, Frankrijk, Duitsland, Scandinavië en het Verenigd Koninkrijk.

Beter vluchtaanbod tussen Europese hoofdstad en Portugal
“Deze nieuwe samenwerking met Brussels Airlines, met wie we in het verleden al een partnership hadden, is zeer belangrijk voor TAP”, zegt TAP Portugal Vice President Alliances & External Relations José Guedes Dias. “We verbeteren onze vluchtaanbod naar de Europese hoofdstad gevoelig en dit is zeker een meerwaarde voor onze corporate klanten en voor alle zakenreizen in EU verband. Daarnaast voegen we dankzij deze samenwerking nieuwe vluchtmogelijkheden, diversiteit en bijkomende service toe aan het uitgebreide Star Alliance netwerk. Na de toetreding van Brussels Airlines tot de Star Alliance in december kunnen de TAP klanten nog van meer typische Star Alliance klantenvoordelen genieten, zoals samenwerking op de luchthaven, nieuwe gecombineerde salesproducten, de erkenning van hun frequent flyer status, de mogelijkheid om upgrade awards te reserveren enzovoort. 

Dit is dus goed nieuws voor onze trouwe klanten en voor iedereen die reist. We kijken er naar uit om samen te werken met Brussels Airlines via deze nieuwe samenwerkingsovereenkomst en binnenkort ook binnen de Star Alliance.” 

Meer keuze en afreisflexbiliteit
“Lissabon, Porto en Faro zijn belangrijke bestemmingen voor zowel zakenreizigers als voor vakantiegangers”, zegt Brussels Airlines Executive Vice President Network & Strategy Erik Follet. “We zijn dan ook zeer verheugd dat we dankzij dit partnership met TAP Portugal onze klanten nog meer keuze en afreisflexibiliteit kunnen aanbieden. We beperken onze samenwerking niet tot de vliegroutes tussen Portugal en Brussel, dankzij dit akkoord verbinden we ook onze hubs met elkaar zodat passagiers keuze hebben uit een groot aanbod connectievluchten die onze beide maatschappijen aanbieden. TAP Portugal en Brussels Airlines delen ook dezelfde passie voor service, innovatie, comfort en betrouwbaarheid. Ik ben er dan ook van overtuigd dat deze samenwerking tot een win/win zal leiden voor beide luchtvaartmaatschappijen. Dit partnership is tot slot een andere belangrijke stap die Brussels Airlines zet in haar voorbereidingen om op 9 december tot de Star Alliance familie toe te treden.”

brusselsairlines.com

Comments are closed.