Duits kuurhotelketen biedt wijntherapie als relax-arrangement

Duits kuurhotelketen biedt wijntherapie als relax-arrangement

Bordeaux peeling, Gutedel bodymassage of een Merlot bad. Dat met name rode wijn een heilzame en gezonde werking heeft is al langer bekend, maar dat er nu ook met druivenpitten heuse wellness behandelingen worden uitgevoerd is minder bekend. Het geheim van de druivenpit heet in vakjargon oligomere proanthocyanidinen oftwel OPC – een krachtige antioxidant. ‘Druivenpitten zijn krachtige antioxidanten en beschermen het lichaam tegen vroegtijdige veroudering en allerlei andere kwalen,’ aldus Michael Altewischer, directeur van Wellness-Hotels-Deutschland.

Daarom hebben een aantal kuurhotels aangesloten bij de keten Wellness-Hotels Deutschland nu ook wijntherapieën opgenomen in hun wellness arrangementen. Niet alleen om te drinken maar ook voor uitwendig gebruik. Denk daarbij aan lichaamsscrubs, peelings, massageolie en wijnbaden. Hotels die vinotherapie behandelingen aanbieden zijn onder meer het Wellness & Vitalhotel Mangler in Todnauberg in het Zwarte Woud, hotel BollAnt’s im Park in Bad Sobernheim in de Duitse deelstaat Rijnland-Palts en het Parkhotel Bayersoien am See nabij Munchen.

Gezondheidbommetjes
Druiven – en dan vooral rode, biologisch geteelde druiven – zijn echte gezondheidsbommetjes. Het vruchtvlees en vooral de druivenvelletjes en pitten bevatten krachtige werkstoffen – anti-oxidanten – die goed zijn voor huid, hart en bloedvaten. Druiven hebben ook een detoxifiërende werking. Ze zorgen ervoor dat de gifstoffen in je lichaam weggevoerd worden. Zo biedt het Mangler hotel (www.mangler.de) een 6-daags Wellness & Wijn arrangement, het BollAnt’s hotel (www.bollants.de) een achttal specifieke vinotherapie behandelingen en het Parkhotel Bayersoien (www.parkhotel-bayersoien.de) eveneens verschillende behandelingen en arrangementen aan: prijzen voor een driedaags vinotherapie arrangement met behandelingen voor hem en haar vanaf 339 euro per persoon.

Wellness-Hotels-Deutschland
De keten is eind 1997 opgericht. De 50 aangesloten hotels zijn verspreid over heel Duitsland, en met eveneens leden in Italië, Zwitserland en Oostenrijk. De hotels zijn rustig gelegen in het bos of bij een meer of zee. Alle hotels zijn 4- of 5-sterren niveau. Ze zijn herkenbaar aan het logo van de groep: een boom met gekleurde stippen. De overkoepelende Duitse hotelbrancheorganisatie DEHOGA – vergelijkbaar met Koninklijk Horeca Nederland – en de International Hotel Association Deutschland (IHA) hanteren nu ook landelijk de kwaliteitsnormen van W-H-D als officiële criteria voor een kuurhotel. Jaarlijks wordt een selectie van de aangesloten hotels gecontroleerd door TÜV Rheinland, een onafhankelijk internationaal onderzoeksbureau.
Internet: www.w-h-d.de

Comments are closed.