Nieuw in Oostenrijk deze winter 2009 – 2010

Nieuw in Oostenrijk deze winter 2009 – 2010

Nieuw in Oostenrijk deze winter 09/10. Liften, pistes, evenementen, hotels en overige highlights….
De Winter in cijfers:

  • Niederösterreich: 228 km piste, 427 km loipe
  • SalzburgerLand: 1700 km piste, 2200 km loipe
  • Steiermark: 865 km piste, 2054 km loipe
  • Karinthië: 1031 km piste, 1500 km loipe
  • Tirol: 3500 km piste, 5700 km loipe
  • Vorarlberg: 1.031 km piste, 555 km loipe


Damüls en Mellau verbonden
In het Bregenzerwald is een nieuwe skigebied ontstaan. De skigebieden van Damüls en Mellau zijn samengesloten. Een nieuwe cabinebaan vanuit Mellau verbindt de zuidhelling in Damüls met de noordhellingen in Mellau. Daardoor ontstaan er tevens enkele nieuwe pistes, waardoor het met 23 liften en ca. 90 km pistes het grootste skigebied in het Bregenzerwald wordt.
www.damuels.at en www.mellau.at

Grootste sneeuwkanon ter wereld
De nieuwste sneeuwkanon op 2.840 m hoogte op de Pitztaler gletsjer is een van de twee “Snowmakers” ter wereld. De Snowmaker is een mega-sneeuwkanon, die sneeuw bij een buitentemperatuur tot max. 30 graden produceert. Dagelijks kan er 940 m³ sneeuw in 24 uur uur geproduceerd worden. De Snowmaker levert sneeuw voor 90 m lange en 20 m brede piste bij de 6-persoons stoeltjeslift Geltschersee en zorgt daarmee dat er al in september geskied kan worden. Naast Zermatt is het Pitztal het eerste skigebied in de Alpen dat een Snowmaker tot zijn beschikking heeft.
www.pitztaler-gletscher.at 

Nieuwe Rendl-Bahn wordt geopend
In mei 2009 zijn de werkzaamheden voor de bouw van de nieuwe Rendl-Bahn gestart en zal  in het begin van het nieuwe winterseizoen in gebruik worden genomen. Het transparante, moderne gebouw van het dalstation zal dichterbij het dorpscentrum gesitueerd worden. De 8-persoons lift met verwarmde zittingen zal 2.000 personen per uur kunnen vervoeren, waarbij men in ca. zeven minuten bovenop de berg staat. Daarmee is deze nieuwe lift een derde sneller dan de oude lift uit 1974.
www.stantonamarlberg.com 

SkiMovie – Nieuwe in Skicircus Saalbach Hinterglemm Leogang
Op de nieuwe SkiMovie-afdaling bij de Unterschwarzachlift in het Snowpark in Hinterglemm spelen gasten de hoofdrol in hun eigen skifilm. Door middel van skiline kan men hun skipasnummer ingeven en daar naast de afgelegde hoogtemeters ook hun eigen skivideo downloaden: www.skiline.cc/news

“Shoot my Ride” in Sölden

Exclusief in Oostenrijk presenteert Sölden in het Ötztal “Shoot my Ride”. Tijdens de afdaling door het funpark kan men zijn sprongen en zijn stijl laten filmen en op een groot scherm in het “Swatch Snowpark” bekijken. De videos worden ook op de internetsite van Swatch getoond.
www.soelden.com

Meer comfort in het Montafon

Twee sleepliften in het skigebied Silvretta Montafon Nova zijn vervangen door de nieuwe Sonnenbahn. De 8-persoons stoeltjeslift met verwamde zittingen en kappen brengt de gasten snel en comfortabel de berg op. Opvallend is het gebruik van de kleur oranje. Ook in het skigebied van Gargellen werden oude liften door een nieuwe moderne lift vervangen. Met de Kristallbahn, een 6-persoons stoeltjeslift met kappen bei Schafberg-Hüsli, zijn de blauwe pistes tot in het dal nu gemakkelijker te bereiken.
www.silvretta-montafon.at en www.gargellen.at

Van de snelweg zo de piste op

Voor kenners was de rit van Flachauwinkl vanaf de snelweg naar het skigebied Zauchensee de snelste mogelijkheid. Maar deze winter gaat het nog sneller, want de liften zijn vernieuwd. Vanaf het nieuwe dalstation in Flachauwinkl brengt een 8-persoons gondellift de wintersporter tot aan het bergrestaurant Bodenalm. Hier stapt men over op de nieuwe 6-persoons stoeltjeslift en wordt richting de bergtoppen gebracht. In slechts 10 minuten is men midden in het skigebied en bespaart daarmee de langere autorit via Altenmarkt naar Zauchensee.
www.salzburgersportwelt.com en www.zauchensee.cc

Nieuwe liften Tannheimertal en Pitztal

De Tannheimer Bergbahnen vervangen de beide sleepliften op de Rohnenspitze in Zöblen door een moderne koppelbare 4-persoons stoeltjeslift (www.tannheimertal.com). In het skigebied Rifflsee bij de Pitztaler gletsjer onstaat een nieuwe koppelbare lift met 23 stoeltjes voor 6 personen. Vanaf het bergstation is er het aankomend seizoen een nieuwe rood tot zwarte afdaling, die speciaal voor slalomtrainingen aangelegd is. Er zal ook nog een blauwe variant komen.
www.pitztaler-gletscher.at 

Comfortabel omhoog in Zell am See-Kaprun
Met de nieuwe 6-persoons stoeltjeslift bereiken de gasten comfortabel de westkant van de top. De nieuwe Kettingbahn heeft kappen voor slecht weer en verwarmde zittingen. De 82 jaar Schmittengondel is vervangen door een nieuwe gondellift.
www.zellamsee-kaprun.com en www.kitzsteinhorn.at 

Ski amadé, Oostenrijks grootste skiplezier!
Salzburger Sportwelt, Schladming-Dachstein, Gastein, Hochkönig en Großarltal zijn de 5 grote skigebieden in het SalzburgerLand en de Steiermark die zijn aangesloten bij het interregionale verband Ski amadé. Met 1 skipas kan men gebruik maken van in totaal 860 km piste en 270 liften. Beginners vinden hier de juiste afdalingen net als de gevorderde skiërs, gezinnen en snowboarders. 145 blauwe pistes (280 km), 181 rode pistes (483 km) en ca. 30 zwarte pistes (97 km). Voordeel van de Ski amadé skipas: de pas is geldig in alle 5 de skigebieden en kost niet meer dan een pas voor maar 1 skigebied.
www.skiamade.com

Comments are closed.