Belangrijke data van grote evenementen in Oostenrijk

Belangrijke data van grote evenementen in Oostenrijk

Winteropening op de gletsjers. De 5 gletsjers in Tirol zijn natuurlijk de eersten die het winterseizoen verwelkomen. De volgende data kunnen nu alvast in de agenda genoteerd worden: Sölden (www.soelden.com) start van 9 t/m 11 oktober met de „Maxxx Mountain Gletscherstart Sölden“. Van 23 t/m 25 oktober zijn de skisterren tijdens de „FIS Skiworldcup Opening Sölden” te gast. Op de Hintertuxer gletsjer (www.hintertuxergletscher.at) wordt de start van het winterseizoen van 2 t/m 4 oktober gevierd:

Tijdens de Hot-zone.tv Park Opening draaien Top DJs uit Duitsland en Oostenrijk hun favoriete muziek. Van 9 t/m 11 oktober vindt op de Hintertuxer gletsjer het legenedarische Pow(d)er Weekend plaats. Het eerste evenement in het Kaunertal (www.kaunertaler-gletscher.at) de „Kaunertal Opening“, vindt van 16 t/m 18 oktober plaats. Een weekend vol wedstrijden, concerten, feesten en testen van het allernieuwste ski- en snowboardmateriaal. De opening in het  „Snowpark Moreboards Stubai Zoo” (www.stubaier-gletscher.com) van 23 t/m 25 oktober is een ontspannen evenement met bbq, concerten en feesten. Van 5 t/m 8 november presenteert Sport Scheck meer dan 3.500 wintersportartikelen. Dit Testival is de grootste materiaaltest in de Alpen. 

Katy Perry opent seizoen in Ischgl, 28 november 2009
De „Top of the Mountains Opening“-concerten in Ischgl tellen tot de grootste evenementen in de Alpen. Deze winter komt zangeres Katy Perry op 28 november 2009 naar Ischgl. Hits zoals „Hot n` Cold“ passen natuurlijk perfect bij de locatie. Het concert begint om 18.00 uur. Entree is met een geldige skipas gratis.
www.ischgl.com 

Night Ski festival in Schladming, 5 t/m 8 december 2009
Feest en muziek tot laat in de nacht. De traditionele opening van 5 t/m 8 december 2009 in Schladming maakt zijn naam waar. Wereldberoemde sterren horen er natuurlijk ook bij. Afgelopen keer was Kid Rock van de partij.
www.schladming-dachstein.at 

58e vier schansen toernooi, 3 en 6 januari 2010

Het vierschansentoernooi is een van de grootste en spectaculairste wintersportevenementen van het seizoen. In Oostenrijk wordt op 2 locaties gesprongen. Op 3 januari in Innsbruck en op de finale vindt op 6 januari in Bischofshofen plaats.
www.4schanzentournee.com  

69e Hahnenkammrennen in Kitzbühel, 22 t/m 24 januari 2010
Beroemdheden, glamour en sport. Op vrijdag de Super-G, op zaterdag de afdaling en de slalom op zondag.
www.hahnenkamm.com

De Hahnenkamm-warmup: geheime tip voor skifans, 21 januari 2010
Enkele dagen voor het grote evenement in Kitzbühel vindt in Westendorf de traditionele nachtslalom plaats.
www.kitzbuehel-alpen.com 

Wereldcup-première in Flachau, 12 januari 2010

De woonplaats van Hermann Maier heeft een lange traditite als het gaat een WK.Maar deze winter is hier een bijzondere première, dan vindt hier de nachtslalom plaats.
www.flachau.com 

Waarom Hollanders van de Weissensee houden, 16 t/m 30 januari 2010
Schaatsen is Nederland een volkssport. En omdat er in Nederland niet altijd optimale omstandigheden zijn om te schaatsen, reizen sinds jaren vele duizenden nederlanders af naar de Weissensee in Karinthië. Daar vindt deze winter alweer de 22e alternatieve elfstedentocht  plaats.
www.weissensee.com

De langste skiwedstrijd ter wereld in Lech Zürs, 16 januari 2010

22 km en 5.500 hoogtemeters. De „Weiße Ring“ in Lech Zürs is de langste skiwedstrijd ter wereld en is zelfs voor professionals een uitdaging. Terwijl de deelnemers vechten om meters en seconden, genieten anderen ervan te kijken, erbij te zijn en aan te moedigen. Ca. 1.000 deelnemers vechten voor de winst. Iedereen die kan skiën mag aan de start verschijnen. Tijdige aanmelding wordt aanbevolen.
www.derweissering.at
www.lech-zuers.at

Comments are closed.