Fun naast de piste in Oostenrijk

Fun naast de piste in Oostenrijk

Voor wie de ultieme kick wil ervaren of gewoon eens iets anders wil proberen zijn er tal van spannende en uitdagende activiteiten in Oostenrijk te ondernemen. Van snowkiten en ijsklimmen tot en met de coolste boarderparken en uitzichtsplatformen.
Vans Penken Park in Mayrhofen
Een van de grootste cnowparken van Europa ligt in Tirol: Voor het Vans Penken Park werd een complete piste in het skigebied Mayrhofen tot een gigantisch Snowpark met “Chillarea” omgetoverd.

Met allerlei voorzieningen die boarders en freestylers hun hart sneller laten slaan, vier aparte afdalingen en een halfpipe, is Mayrhofen het trefpunt van de internationale freestyle-scene. Beginners zijn van harte welkom waar een speciaal Kids-Park opgezet is. Op het hindernisparcours van zeven hindernissen kunnen de eerste pogingen ondernomen worden. Wie zijn sprongen of afdalingen nog eens terug wil zien biedt Mayrhofen op dinsdag en zaterdag een speciale fotoservice aan. Een professionele fotograaf legt sprongen, kicks, rails en boxen vast. De opnames kunnen op de website van de Mayrhofner Bergbahnen bekeken worden. Het Vans Penken Park wordt ieder jaar door de community-site snow-parks.com tot een van de beste funparken in Europa verkozen.
Meer informatie: www.mayrhofner-bergbahnen.com

Spannende uitzichten
De uitzichtsplatformen bovenop de bergtoppen bieden de meest spectaculaire panorama’s op de Alpen. Op de Stubaier gletsjer zijn ze nog iets verder gegaan en hebben ze uit 20 ton staal een spectaculair zwevend plateau boven de afgrond gemaakt. Dit platform hangt op een hoogte van 3.200 m en 6 meter boven de afgrond. Het biedt een 360 graden uitzicht op de Zillertaler en de Stubaier Alpen tot en met de Dolomieten en de Kalkalpen. Het 80 km2 grote panoramaplatform wird begin september 2008 geopend. De stalen constructie ligt op  ca. 100 m van het bergstation Schaufeljochbahn  en is in de rotsen verankert. “We willen een spirituele plek creëeren, waar men kan ontspannen, zijn gedachten los kan laten en van een oneindige wereld kan genieten“ zegt Reinhard Klier, bestuurslid van de Stubaier Gletscherbahn. Vlakbij het platform bevindt zich de “Jochdohle”, Oostenrijks hoogst gelegen bergrestaurant op 3.150 m.
Meer informatie: www.stubaier-gletscher.com

Freeride Experience
Skiën naast de pistes, als eerste een spoor door de diepe sneeuw trekken, intensief van de natuur genieten en in de gezellige skihutten bijkomen van het avontuur. Dat is wat organisator Volker Hölzl met de “Freeride Experience”, een arrangement voor iedereen die het graag iets extremer wil, te bieden heeft. Met de Freeride Experience organiseert hij begeleide “offpiste”-weekenden in de wintersportregio’s Zell am See – Kaprun en in Skicircus Saalbach Hinterglemm Leogang. Het Freeride Experience-arrangement houdt in dat je 3 dagen met professioneel opgeleide skigidsen, in kleine groepen van max. 7 personen op pad gaat. Men leert meer over veiligheidsuitrusting, krijgt het juiste materiaal zoals de nieuwe Blizzard Freeride skies met speciale binding, Freeride stokken, rugzak met lawinepieper, een schep en verschillende transfers naar de skigebieden. De prijs bedraagt ca. € 279,- per persoon.
Meer informatie:  www.freeride-experience.at

Vol gas!
Wie van motorrijden houdt vindt de skidoo vast en zeker ook geweldig! In Kitzbühel kan op deze motorsledes een paar rondjes op het speciaal daarvoor aangelegde parcours gemaakt worden. Met ca. 100 km per uur razen over het speciale parcours. Schuine hellingen en scherpe bochten, jumps van 10 meter en inhaalmanouvres maken de rit wel heel spannend.Tijdens de wintermaanden is het parcours 7 dagen geopend. Begeleiders leren voor de rit hoe met de skidoo om gegaan moet worden. Een half uur kost € 75,-, een uur € 110,-, groepstarieven zijn op aanvraag.
Meer informatie: www.kitzalps.com

Vliegen op skies
Van een schans op skies naar beneden vliegen en met een perfecte telemarklanding aan de grond komen. Dat is pas echt spannend! Hubert Neuper, sportmanager en organisator van grote evenementen heeft daarnaast ook nog een skischool, Skischule Neuper & Team. Hier leert men hoe het is om op skies door te lucht te vliegen. Men leert hier de grondbeginselen van het skispringen. Aanloop, afsprong, en telemarklanding staan op het programma. Het hoogtepunt van de week is uiteraard de sprong zelf. Iedere deelnemer ontvangt een diploma van zijn gesprongen afstand. Er wordt van kleine sneeuwschansen gesprongen.
Neuper & Team, www.hubertneuper.at

Surfen op sneeuw
De laatste jaren heeft zich een hele nieuwe sport ontwikkeld: snowkiten. Laat jezelf op een snowboard of skies aan een kite door de wind over de pistes trekken. Voor wie deze sport ook eens uitproberen wil is bij de Snowkite school Austria in Thalgau bij de Mondsee aan het juiste adres. Professionals leren alle kneepjes en garanderen dat men de sport na een paar uur al behoorlijk onder de knie zal hebben. Snowkitecursussen vinden half december tot en met half maart plaats. Eén lesdag van 5 uur bestaat uit theorie, veiligheid, gebruik van de kite en training in de sneeuw en kost € 96,- per persoon. Een tweedaagse cursus kost ca. € 178,-. Lessen worden in groepen van maximaal 6 personen per leraar gegeven. De kite en de trapeze worden ter beschikking gesteld, skies of snowboard dienen zelf meegebracht te worden.
Meer informatie: www.snowkiting.at

Met hamer en pikhouweel

Oog in oog met het ijs: in het Tannheimertal in Tirol kan het aankomende winterseizoen een ijstoren beklmmen worden. Vanaf 15 december kunnen beginners en professionals iedere maandag, woensdag en zaterdag deze trendsport op de bevroren watertoren in Zöblen uitoefenen. Een berggids geeft professionale tips en trucs en kan, indien nodig, ook als klimpartner bijspringen. Het gebruik van de ca. 18 meter hoge ijsklimtoren kost € 5,- per persoon. Wie niet over de juiste uitrusting beschikt kan deze ter plaatse huren. Gevorderden hebben ook de mogelijkheid in de vrije natuur te klimmen: afhankelijk van het weer vriezen ten minste 5 watervallen dicht.
Meer informatie: www.tannheimertal.com 

Comments are closed.