Nieuws van het Jordaans Verkeersbureau

Nieuws van het Jordaans Verkeersbureau

Dode Zee finalist in verkiezing nieuwe natuurwonderen Twee jaar nadat de roze stad Petra in Jordanië werd verkozen als één van de nieuwe 7 wereldwonderen, is de Dode Zee nu één van de finalisten in de verkiezing van de 7 nieuwe natuurwereldwonderen. Als deze zoutste en meest laag gelegen zee op aarde in 2011 tot de zeven winnaars wordt verkozen, heeft Jordanië de eer over twee nieuwe wereldwonderen te beschikken.

De officiële commissie van de New 7 Wonders of Nature campagne maakte onlangs bekend dat de “Dode Zee” uit meer dan 440 andere deelnemers uit totaal 220 landen is verkozen als finalist. De uitslag zal in 2011 na een wereldwijde verkiezing onder de bevolking worden bekend gemaakt. Door naar de website te gaan kan men stemmen op de genomineerden.
Voor meer informatie: www.new7wonders.com

De vele gezichten van Amman
Dat Jordanië bezit over historische schatten is bij mensen bekend. Het bezoeken van de zeven heuvelen in Amman is de uitgelezen mogelijkheid om Amman te ontdekken. Bijzonder om te zien is het Roman Theatre dat is gehakt uit de rotswanden van de heuvel. De Citadel torent boven de stad uit en is boegbeeld voor de historie die Amman kent. Naast de kerken en culturele bezienswaardigheden loopt de zeven heuvelen route ook door het King Hussein National Park waar de bevolking ontspant in één van de thema tuinen.
Voor meer informatie: www.visitjordan.com

Madonna bezoekt Petra
Queen of Pop Madonna heeft afgelopen augustus op uitnodiging van Koningin Rania de eeuwenoude roze stad Petra bezocht.
Onder begeleiding van veiligheidsmensen maakte Madonna de wandeling door de kloof die toegang biedt aan een van de zeven wereldwonderen. Nu is het ook mogelijk om drie keer per week Petra by night te ervaren. Tijdens deze nachtelijke tour wordt Petra verlicht door ruim 1800 kaarsjes. In combinatie met authentieke muziek van de Bedoeïen, maakt dit Petra by night tot een bijzondere ervaring.

Kindermuseum in Amman
Sinds mei 2007 is er in Amman een museum dat plezier biedt voor het gehele gezin. Kinderen kunnen hier tentoonstellingen bekijken maar zelf ook actief meedoen met de activiteiten die het museum organiseert. Het museum laat kinderen zien dat musea’s niet per definitie saai zijn maar ook erg leuk en ondernemend kunnen zijn voor kinderen van elke leeftijd. Zo kunnen kinderen de wonderen ontdekken van de “Rode zee”, zoals de meer dan 1000 diersoorten die hier leven. Op de website van de museum wordt er een leuk beeld geschetst van wat men allemaal kan verwachten en beleven.

Voor meer informatie:
www.cmj.jo

Comments are closed.