Wereldwijzer Guatamala en Camperreizen USA Canada

Guatemala is een bijzonder kleurrijk en fascinerend land. Op een relatief kleine oppervlakte bevinden zich heel verschillende landschappen, variërend van tropische regenwouden tot vulkanen. Maar Guatemala is vooral het land van de Maya’s. Indrukwekkende tempels en piramides getuigen van een rijke Maya-cultuur.

Ook de tradities van de huidige afstammelingen van de Maya’s met hun felgekleurde klederdracht zijn boeiend en indrukwekkend. De auteur maakte schitterende foto’s van de Indiaanse bevolking.

Wereldwijzer Guatamala
Yvonne van der Bijl
448 pag. pb. geïll. kleur euro 26,50
isbn 9789038918266

De camper in Verenigde Staten of Canada

De camper is het vervoermiddel bij uitstek om de Verenigde Staten of Canada goed te leren kennen. Zelfs de meest ongerepte natuurgebieden zijn hier langs goede wegen te bereiken. En zo reist en stopt u waar u maar wilt, onderweg van alle gemakken voorzien. Iedere reiziger zal ontdekken dat de combinatie van luxe en avontuur die een camper biedt volledig beantwoordt aan het idee van een droomvakantie. Deze gids geeft antwoord op allerlei praktische vragen. Bovendien is op de camper afgestemde informatie opgenomen over de belangrijkste bezienswaardigheden van de USA en Canada. Hiermee kunt u eenvoudig en snel uw eigen route samenstellen.

Wereldwijzer Camperreizen USA & Canada
Aad Struijk
368 pag. pb. geïll. kleur euro 23,50
isbn 9789038918259

Over de auteurs van USA

Aad Struijk (1954) heeft sinds 1988 vrijwel jaarlijks grote rondreizen door Noord-Amerika gemaakt en woonde van 2000 tot 2006 in Canada. Zijn eerste boek Campervakanties in Amerika verscheen in 1993 en is thans als Wereldwijzer USA & Canda, toe aan een 7e druk.

Yvonne van der Bijl is een in Utrecht geboren en getogen documentair fotograaf en publiciste. Zij is geïnteresseerd in inheemse culturen. Zij heeft veel gereisd in Latijns Amerika (Mexico, Guatemala, Cuba, Bolivia en Peru) waarover ze reisreportages maakt, exposities samenstelt en presentaties geeft. Voor Elmar schreef ze het Reishandboek Bolivia en de Wereldwijzer Guatemala. Flamenco is een ander thema waarin ze zich heeft verdiept. Ze fotografeert flamencovoorstellingen in Nederland en Spanje. In 2000 won ze de hoofdprijs tijdens de II Salon Internacional de Fotografía Flamenca in Jerez de la Frontera en in 2007 werd een hoofdstuk over haar opgenomen in de ‘Historia de la Fotografía Flamenca’. De afgelopen jaren reisde ze ook naar het Midden-Oosten (Marokko, Egypte, Turkije, Iran en Koerdistan (Iran en Irak). In Nederland houdt ze zich bezig met interculturele communicatie waarvan ze portretten maakt. De door haar opgerichte stichting INCUCO (Interculturele Communicatie) organiseert manifestaties op intercultureel gebied.

Comments are closed.