Nieuws van het Duits Verkeersbureau – VVV Duitsland

Nieuws van het Duits Verkeersbureau – VVV Duitsland

David Lynch in Brühl.. Het Max Ernst Museum in Brühl presenteert 160 kunstwerken van de Amerikaanse regisseur David Lynch. Op 20 november vindt er voor de pers een voorgesprek met de regisseur plaats. Ook Nederlandse media zijn van harte welkom. De expositie ‘Dark Splendor’ die van 22.11.09 tot 21.03.10 plaatsvindt, laat lithografieën, aquarellen, tekeningen, foto’s en een installatie zien. Ook vertoont het Max Ernst Museum een aantal nauwelijks bekende korte films van Lynch…. Net als zijn films hebben de beelden een duistere en surrealistische inslag. Omdat sommige beelden mogelijk schokkend zijn, is er een leeftijdsgrens van 18 jaar vastgesteld.

Het Max Ernst Museum is vernoemd naar de beroemde dadaïst die in Brühl werd geboren. Wie het in de noordelijke Eifel gelegen stadje bezoekt kan mooi Schlot Augustusburg meepikken, het belangrijkste barokke paleis in het Rijnland.
Meer informatie….

Stedentrip Duitsland: Illuminati-sporen in Ingolstadt

Ingolstadt is de geboorteplaats van het geheime Illuminati-genootschap, bekend uit Het Bernini Mysterie van Dan Brown. Ook voor ‘niet-ingewijden’ wordt met een nieuwe stadsrondleiding nu een stukje van het complot ontrafeld.

Mythen, samenzweringen, geheime ontmoetingen… Ingolstadt is op zijn zachtst gezegd met een vleugje mysterie omgeven. Sinds de verfilming van de bestseller eerder dit jaar is de Illuminati-koorts in de Beierse stad pas goed losgebarsten. Iedereen wil op zoek naar de sporen van de fascinerende 18e-eeuwse Illuminati.

Om de vele nieuwsgierigen tegemoet te komen organiseert de stad sinds kort rondleidingen door een ‘rechtmatige vertegenwoordiger van het genootschap’: een stadsgids die vol bevlogenheid verhaalt over historische feitjes en magische wetenswaardigheden. Op één voorwaarde: de deelnemers moeten vooraf een eed afleggen die hen verplicht tot zwijgen over de prijsgegeven Illuminati-geheimen.

Ook op eigen gelegenheid vallen de Illuminati-verwijzingen in Ingolstadt prima te ontdekken, wat de stad een ideale bestemming maakt voor een stedentripje doordrenkt van historie en spoorzoeken. Wie nog niet genoeg heeft van de mysterieuze sfeer kan in Hotel Rappensberger een tafel reserveren voor een Illuminati-diner.
Voor meer informatie…

Twee kilometer overdekte Langlaufspaß

Wintersportfans hoeven niet meer te wachten tot de winter daadwerkelijk inzet. In de pas geopende DKB-Skisport-Halle in het Thüringse stadje Oberhof staat een sneeuwlaag van wel 25 cm dik het hele jaar door garant voor een unieke indoor langlaufervaring.Met meer dan 200 kilometer loipes stond Thüringen al langer bekend als langlaufparadijs. Dankzij de opening van de Skihalle kunnen liefhebbers hun sport nu het hele jaar beoefenen.

Met de kwaliteit van de sneeuw en van de twee kilometer loipes zit het wel goed: de faciliteiten richten zich op topsporters. Professionals vinden hier een ideale trainingsomgeving en zelfs Olympische medaillewinnaars oefenen er graag op de loipes.
Maar ook vrijetijdswintersporters en toeristen zijn 365 dagen per jaar welkom om hun krachten met de toppers te meten op de westlus van 1240 meter, de noordoostlus van 400 meter of de Schnellkraftrunde van 300 meter. Vooral de laatste vormt met een stijgingspercentage van wel 12 procent een pittige uitdaging.

Wie nog niet helemaal overtuigd is van zijn vaardigheden op de langlauflatten, kan een uurtje les nemen. De toegang bedraagt € 14 voor een uur; een dagkaart kost € 35.

Kelten en Romeinen hebben in Hessen volop hun sporen achtergelaten

Voor (hobby)archeologen geldt het gebied tussen Gießen en Wetzlar als een van de belangrijkste plekken in Duitsland.

Een spectaculaire vondst werd onlangs in Waldgirmes gedaan: archeologen groeven er een bijna volledige intacte paardenkop van een Romeins ruiterstandbeeld op. De vondst werd gedaan in dezelfde omgeving als waar eerder de restanten van een Romeins forum zijn blootgelegd.

In het Gießener Land ligt ook een deel van de Obergermanische-Raetische Limes, de noordgrens van het Romeinse rijk. Behalve het spectaculaire Kastell Saalburg bij Bad Homburg, een compleet gerestaureerd Romeins castellum, zijn hier diverse historische grensmarkeringen te zien.

De Limes behoort sinds 2005 tot het werelderfgoed. Samen met nog drie UNESCO-locaties – het klooster Lorsch in Zuid-Hessen, de Grube Messel, een belangrijke vindplaats voor fossielen bij Darmstadt en het Obere Mittelrheintal – zetten ze Hessen op de kaart bij liefhebbers van cultuurgeschiedenis.

Halloween in Legoland Duisburg

Vleermuizen, spookboten, reuzespinnen en een van lotje getikte professor…In Legoland Discovery Centre in Duisburg is het tot eind oktober griezelen geblazen!

Wie hier naar binnen wil, moet over een flinke portie lef beschikken. Dat heb je wel nodig, wil je op de rug van een vurige draak door een spookslot sjezen. En wie nog genoeg dapperheid over heeft, kan samen met Professor Frank N. Stein aan de slag om een verschrikkelijk Legomonster tot leven te wekken.

Legosteentjes spelen de hoofdrol in de 3500 m² grote attractie. Van de Legofabriek waar stap voor stap wordt uitgelegd hoe de blokjes worden gemaakt, tot het 4D-filmavontuur waarin Bob de Bouwer met zijn vriendjes een achtbaan bouwt.

De overdekte Legowereld biedt vermaak voor het hele gezin. Kleine architecten of uitvinders in spe kunnen een workshop volgen of de snelheid van een zelfgebouwde racewagen testen, terwijl ouders zich vergapen aan Miniland Duisburg. In deze attractie zijn Ruhr-toppers als de Gasometer en Zeche Zollverein uit miljoenen Legosteentjes nagebouwd. Entree kinderen 3-11 jaar € 10,95, volwassenen € 14,95.

Vanaf november verandert Legoland in een groot kerstfestijn.

Kaartverkoop WK-vrouwen

Op 29.10.09 begint de voorverkoop van kaarten voor het WK-vrouwenvoetbal in 2011. Voor de in totaal 32 wedstrijden zijn een miljoen tickets beschikbaar. Vrouwenvoetbal is populair in Duitsland, in 2007 werd het Duitse elftal wereldkampioen. Ongeveer een miljoen dames beoefenen deze sport. De openingswedstrijd vindt op 26 juni in Berlijn plaats. Verwacht wordt dat het evenement vooral gezinnen zal trekken. Tickets zijn online te bestellen op www.fifa.com

Sauerland klaar voor winter

De Wintersport Arena Sauerland loopt warm voor het aankomende wintersportseizoen. Winterberg heeft twintig nieuwe sneeuwkanonnen aangeschaft voor gegarandeerde sneeuwpret. Snowboarders kunnen zich verheugen op een nieuw fun park bij de Ritzhagen-lift. Het terrein is met name geschikt voor jonge freestylers die hier aan hun jumps en slides kunnen schaven. Ook Willingen heeft fors geïnvesteerd in sneeuwkanonnen. Bovendien is de Strycktal-Loipe voor langlaufers uitgebreid.

Passiespel reuzespektakel
Vanaf 15.05.10 worden in het Beierse bergdorpje Oberammergau voor de 41e keer de Passiespelen gehouden. Het wereldberoemde spektakel vindt sinds 1634 elke tien jaar plaats, tegenwoordig trekt het honderdduizenden bezoekers uit de hele wereld. Ongeveer de helft van het 5000 inwoners tellende dorp zal tijdens de 102 voorstellingen op de planken staan. Met de uitvoering van hun passiespel, dat het levensverhaal van Jezus Christus vertelt, hoopten de inwoners het tij voor het door de pest geteisterde dorpje te keren. Kijk hier voor meer informatie en kaarten.

Comments are closed.