Nieuws van het Oostenrijks verkeersbureau

Nieuws van het Oostenrijks Verkeersbureau

Tijdens de tentoonstelling „Vincent van Gogh. Gezeichnete Bilder“ worden 170 meesterwerken van de Nederlandse expressionist Vincent van Gogh getoond. De tentoonstelling is van 5 september t/m 8 december 2008 in het Albertina in Wenen te bezichtigen.

Van Gogh telt tot de stichters van het expressionisme. Met zijn schilderwijze zijn zijn werken onmiskenbaar. Wie kent niet zijn beroemde schilderij „Zonnebloemen“. De tentoonstelling toont de wisselwerking tussen zijn tekeningen en schilderijen welke tijdens zijn laatste jaren in Parijs en Arles ontstaan is. Belangrijke werken als „De oogst“ uit het Van Gogh Museum in Amsterdam en „Blik op het dorp Les Vessenots in Auvers“ uit het Museum Thyssen-Bornemisza in Madrid vullen de tentoonstelling aan.

Consumenten vinden meer informatie bij:
Albertina, Tel. : 0043–1–534 83–0, info@albertina.at, www.albertina.at
Wien Tourismus, Tel.: 0043-1-24 555 666, info@wien.info, www.wien.info

Facelift en nieuwe attracties Weense Prater

Het nostalgische, innovatieve attractiepark en groene zone van Wenen, heeft de laatste maanden een facelift ondergaan. Belangrijke delen van het Prater zijn opnieuw ontworpen en ingericht en er zijn diverse nieuwe attracties geopend.
Het reuzenrad, het 64,75 meter hoge symbool van Wenen, dat in 1896/97 opgericht werd, geeft een bijzonder uitzicht over de stad. De centrale entree en het reuzenradplein werden geheel opnieuw ingericht. Door de architectuur krijgt de gast nu een „nostalgisch“ zicht op het oude Wenen en de lange traditie van het Prater.

Het attractiepark heeft er met de Calafatis Magischer Rotor, de Turbo en de Top-Spin drie moderne en zeer spannende attracties bij gekregen. Ook voor kinderen zijn er speciale attracties te vinden.

Het park heeft een oppervlakte van 20 ha. Naast de vele activiteiten en attracties maken de talrijke evenementen het aanbod compleet: op 23 augustus vindt de traditionele „Praterrummel“ plaats met muzikale highlights en een feestelijk programma. Op 28 september zullen tijdens de World Records Day vele wereldrecords gevestigd worden.

Meer informatie:
de Prater: www.prater.wien.info en www.prater.at
World Records Day: www.viennaworldrecordsday.com

Wien Tourismus, Tel.: 0043-1-24 555 666, info@wien.info, www.wien.info

Bijzondere logeeradressen in Oostenrijk

Slapen in een rioolbuis, boomhut of een wijnvatendorp… Wie een bijzonder overnachtingsadres zoekt is in Oostenrijk aan het juiste adres.

Comfortabele rioolbuizen

Dit ongewone hotel aan de Donaufietsroute bestaat uit 3 omgebouwde en onverwacht comfortabele rioolbuizen. Er is een 2-persoons bed, genoeg plek voor spullen, licht, stroom, warme dekens en huttenslaapzakken. Faciliteiten als toilet, douche, minibar en cafetaria bevinden zich rondom de accommodaties. Het Parkhotel is van mei t/m oktober geopend, reserveren kan via de site.
Das Parkhotel, www.dasparkhotel.net

Slapen in hout, Holzbox Niederalpl

De houtboxen appartementen in Niederalpl vallen op door hun buitengewone, praktische en moderne architectuur. De met heel veel hout ingerichte 5 tot 6 persoons-huizen zijn basic en kubistisch ingericht en beschikken over alle moderne faciliteiten. De houtboxen in Niederalpl liggen in het natuurpark Mürzer Oberland direct aan de pelgrimsroute naar Mariazell. Een perfecte plek om uit te rusten voordat er aan de laatste etappe naar het bedevaartsoord Mariazell begonnen wordt.
Holzbox Niederalpl, www.holzbox-niederalpl.at

Huwelijksnacht in de boom

Een badkamer met echte kiezels als vloer, een hooiberg als slaapkamer of een huwelijkssuite in de boom. Deze bijzondere huwelijkssuite is door een houten brug verbonden met een boomhuis. Indien men niet gestoord wil worden kan de brug opgetrokken worden. In het boomhuis staat een groot 2-persoonsbed. Door een glazen wand heeft men een mooi uitzicht over het romantische Gurktal in Karinthië.
Met recht een bijzonder vakantiedorp.
Almdorf Seinerzeit, www.almdorf.com

Snurken in een dinobos

Diep in het dinobos van Styrassic Park kunnen echte waaghalzen overnachten in een 3 meter hoog boomhuisje van hotel ‘de brutale aap’. Er zijn in totaal 14 boomhuisjes. Ieder huisje beschikt over 4 bedden en een terras dat 2 boomhuisjes met elkaar verbindt. Douche en toilet zijn te vinden in het ernaast gelegen sanitairhuis. Nieuw is het boomhotel ‘Afrika’ met kamers op 6 meter hoogte voorzien van douche, toilet en veranda. Verder heeft het park voor zijn gasten nog vele faciliteiten zoals een dinorestaurant, een speeltuin, een zwembad, animatie etc.
Styrassic Park, www.styrassicpark.at

Dorp van wijnvaten

Verstopt tussen de rotsbergen, een waterval en een eiland met een oude molen ligt het Fassldorf: een dorp van wijnvaten. Je kunt in een van de 12 wijnvaten overnachten.
Fassldorf, www.fassldorf.at

Hotel tussen boomtoppen

Slapen op 10 meter hoogte? Probeer het in een van de 6 boomhuizen! Er is plaats voor 2 tot 8 personen en de huizen beschikken over een keukentje, eettafel, tv, slaapkamer, warm en koud water, douche, toilet en balkon. De Baumkronenwandelweg is een 2,5 km lange wandelweg door de boomtoppen met talrijke stations waar men op speelse wijze kan leren, bewegen en plezier kan hebben.
Baumhaus im Baumkronenweg, www.baumkronenweg.at

Herfstfeesten in Oostenrijk

Tijdens de herfst vinden er in Oostenrijk vele feesten plaats. Koeien worden van de almen gehaald, oogsten worden binnengehaald. Hier een kleine selectie…

4e Alpenhoornfestival in het Kleinwalsertal

Op 21 september vindt dit jaar voor de 4e keer het Alpenhoornfestival in het Kleinwaslertal plaats.
Vanaf 16 september beginnen de Alpenhoorndagen al, dan kunnen er diverse workshops en cursussen gevolgd worden. Tijdens dit bijzondere evenement in de herfst worden ca. 300 alphoornblazers uit Duitsland, Oostenrijk, Italië, Zwitserland en Liechtenstein verwacht. In het bergdorp Baad, aan het einde van het dal en omsingeld door bergen zullen de feestelijkheden plaatsvinden. ’s Ochtends om 06.30 uur wordt het hele dal gewekt door de Alpenhornblazers. ’s Middags om 13.00 uur starten de optredens van de groepen. Aansluitend volgt de gezellige afsluiting met het vrije Alpenhoornblazen in het bergdorpje Baad.
www.alpenhornfestival.at
Salzburgerisch aufgetischt

Bauernherbst 2008: “Salzburgerisch aufgetischt” – hier worden Salzburgse specialiteiten opgediend! Met meer dan 2.000 evenementen rondom traditionele folklore en handwerk viert het SalzburgerLand van 30 augustus tot 26 oktober 2008 in 81 vakantieplaatsen het landelijke herfstleven. Wandelen van almhut naar almhut, geniet van traditionele Almabtriebe (het drijven van het vee van de bergweide naar de stallen in de herfst) en oogstfeesten of ontdek de Salzburgse fietsroutes tijdens een paar dagen in de gouden herfstzon. Negen culinaire regio’s verwennen de gasten met hun regionale specialiteiten.
www.bauernherbst.com
Heimatherbst in Karinthië

De Heimatherbst in Karinthië vindt van 24 augustus t/m 19 oktober in heel de deelstaat plaats en is een opeenvolging van herfstevenementen voor alle liefhebbers. Beleef de traditionele dorps- en herfstfeesten, oogstfeesten en almabtrieben. De diverse culinaire regio’s zorgen er met hun regionale specialiteiten voor dat de gast Karinthië ook echt kan proeven. Vier feest met de inwoners.
www.heimatherbst.at
„Aufsteirern“ in de Steiermark

Op 14 september is het feest voor iedereen die van dansen, leven, praten, zingen of gewoon van de Steiermark houdt. Een dag lang wordt de binnenstad van Graz omgetoverd tot het podium van vele feestelijkheden, waar talrijke deelnemende regio’s, dorpen en boeren de gasten uitnodigen mee te feesten.
www.aufsteirern.at

Comments are closed.