Een dag op kantoor bij Florbela Baltazar van het Portugees Verkeersbureau

Benieuwd naar een dag op kantoor bij Florbela Baltazar van het Portugees Verkeersbureau? Florbela verzorgt de promotie voor Portugal in Nederland en geeft vandaag een kijkje achter de schermen. We vroegen Florbela hoe een typische werkdag op kantoor in Den Haag eruit ziet en waarom zij voor een baan in de reisbranche heeft gekozen.

florbela-baltazar-turismo-de-portugal

Hoe promoten jullie Portugal als ultieme vakantiebestemming?

Er zijn 7 regionale verkeersbureaus in Portugal. Ze zijn non-profit, privaatrechtelijke verenigingen gevormd door vertegenwoordigers van de economische toerisme sector. Zij zijn verantwoordelijk voor het opstellen, presenteren en uitvoeren van de respectieve regionale externe promotie plannen, in overeenstemming met Turismo de Portugal.

Wat zijn jullie belangrijkste taken?

Wij zijn verantwoordelijk voor de uitvoer en organisatie van de nationale en regionale promotie activiteiten, zoals de Vakantiebeurs, op workshops of andere acties met touroperators. Daarbij is het van belang om de contacten met touroperators, reisagenten en journalisten goed te onderhouden. Ook zijn we druk bezig met marktonderzoeken, trendontwikkeling en het vinden van kansen in de markt.

Hoe kunnen reizigers informatie vinden over Portugal?

Voornamelijk via het internet en via vrienden en familie die Portugal aanraden. Maar ook door tv programma’s en artikelen geschreven door Nederlandse journalisten in de krant.

Wat is jouw beste tip voor degene die Portugal bezoeken?

Wat een toerist kan vinden in Portugal, dat is moeilijk om elders te vinden. Het is de echte gastvrijheid van de Portugezen. Dit is ons concurrentievoordeel. De Portugezen zijn van nature vriendelijk en oprecht. Ze laten zien wat ze werkelijk zijn, en wat ze echt voelen. In mijn mening is dit het meest waardevolle bezit dat wij te bieden hebben aan toeristen die op zoek zijn naar ervaringen. Elke regio is anders. De diversiteit is enorm. Zo vind je altijd wat je zoekt!

Hoe ziet een normale werkdag er voor jou uit?

Om 08:00 breng ik mijn zoon naar school en kom ongeveer om 08:40 aan op kantoor. Na het opstarten van mijn computer begin ik mijn dag met een kopje thee. In het eerste uur check ik mijn e-mails en professionele social media (zoals LinkedIn). Daarna begin ik aan de projecten waar we op dat moment mee bezig zijn. Ik lunch samen met mijn collega’s op kantoor. De middag gebruik ik vaak voor vergaderingen buiten het kantoor of afspraken met het hoofdkantoor. Ik vertrek meestal rond 17:00 uur van mijn werk.

 

 

Waarom heb je gekozen voor deze baan in deze branche?

Ik ben geboren in Portugal. Toen ik 9 jaar oud was ben ik samen met mijn ouders naar Nederland verhuist. Ik vind het fijn om in Nederland te zijn, maar een deel van mij is altijd in Portugal. Als kind praatte ik alleen maar over Portugal op school. Ik deed al mijn presentaties over Portugal. Na mijn studies en stages wilde ik Portugal promoten op een professionele manier. Ik zocht contact met bedrijven die samenwerkte met Portugal en ik had het geluk dat het Portugese toeristenbureau nog iemand zocht. Dit is nu alweer 26 jaar geleden. Onze beste promotiemiddel zijn de bezoekers. Zij bezoeken Portugal 1 keer, en komen elk jaar terug en wij zijn blij om ze te verwelkomen. Keer op keer.

Wat doe je graag in je vrije tijd? Zijn er plekken die je graag bezoekt?

Ik ben graag bij mijn man en 2 zonen of dat nu thuis is of wanneer we op vakantie zijn. Mijn familie en vrienden zijn heel belangrijk in mijn leven. Wanneer het winter is hou ik er van om steden te bezoeken maar in de zomer moet ik echt naar het strand. We proberen het strand altijd te combineren met cultuur. Verder vind ik het leuk om naar een concert te gaan, om Portugese specialiteiten klaar te maken voor familie en vrienden en natuurlijk vind ik het ook leuk om een voetbalwedstrijd te kijken met mijn 3 mannen

Portugal aanmoedigen met de familie

Portugal aanmoedigen met de familie

Hoeveel Nederlandse reizigers bezoeken Portugal per jaar?

500.000 reizigers per jaar.

Wat is het vakantieseizoen van Portugal?

Portugal is het hele jaar door druk bezocht, maar de drukste maanden zijn van april tot oktober.

 

Wil je ook een keer geïnterviewd worden?

Lijkt het je leuk om ook door ons geïnterviewd te worden over de bestemming, het hotel, restaurant of airline waar je voor werkt? Stuur een e-mail naar Alexandra en we nemen contact met je op.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *