Een dag op kantoor bij Joke van der Meulen van ItaliAdesso

Benieuwd naar een dag op kantoor bij Joke van der Meulen van ItaliAdesso? Joke is mede-eigenaar van ItaliAdesso en geeft vandaag een kijkje achter de schermen. We vroegen Joke hoe een typische werkdag bij ItaliAdesso op kantoor eruit ziet en waarom zij voor een baan in de reisbranche heeft gekozen. Ook vertelt Joke over haar hobby’s.

Theo Bianchi jr. & Joke van der Meulen van ItaliAdesso

Theo Bianchi jr. & Joke van der Meulen van ItaliAdesso

Hoe weten reizigers jouw bedrijf te vinden?

Onze klanten vinden ons soms direct op internet, in een aantal gevallen via onze advertenties maar meestal via-via. Social Media acties en onze deelname aan de Vakantiebeurs en Fiets en Wandelbeurs in Amsterdam hebben daaraan een belangrijke bijdrage geleverd.

Hoe promoot je jouw bestemming het beste?

Net als veel bedrijven is internet voor ItaliAdesso de “etalage” van ons bedrijf. De vele foto’s en filmpjes op onze website zeggen meer dan wij met woorden kunnen vertellen. De kunst is natuurlijk zoveel mogelijk mensen langs deze etalage te laten komen zodat ze kunnen zien wat de Valle Brembana te bieden heeft. Naast het optimaliseren van de vindbaarheid voor zoekmachines is voor ons mond-tot-mond-reclame erg belangrijk.

In hoeverre maken jullie gebruik van Social Media?

Social Media is een geweldige hedendaagse variant van mond-op-mond reclame en wordt door ons intensief benut. We hebben dit jaar deelgenomen aan de voor onze branche belangrijke beurzen: de Vakantiebeurs en Fiets en Wandelbeurs. Het direct in contact komen met potentiele klanten is ons erg goed bevallen en zullen we de komende jaren zeker blijven doen en waarschijnlijk zelfs uitbreiden met andere beurzen. Verder adverteren we in tijdschriften en op internet en verspreiden we nieuwsbrieven en persberichten.

Wat is de beste campagne die je tot nu toe uitgevoerd hebt?

ItaliAdesso heeft in 2014 een aan aantrekkelijke aanbieding onder het mottto:
“5x gratis” voor een goedkope vakantie, dit houdt in dat

1. bij aankomst in het appartement de bedden gratis opgemaakt zijn.
2. er tijdens het verblijf in het appartement gratis gebruikt kan worden van bad en keukenlinnen.
3. het appartement gratis weer schoongemaakt wordt.
4. de reservering van het appartement wordt gratis verwerkt wordt.
5. ItaliAdesso de verplichte verzekeringskosten betaald, die daarmee voor de klant gratis zijn.

Wat kunnen de gasten verder nog verwachten bij hun verblijf?

De verbruikskosten van gas en elektra zijn altijd inbegrepen waardoor onze klanten geen onverwachte kosten hebben.
Daarnaast trakteren wij onze relaties bovendien op pizza tijdens het verblijf. Ook de lezers van dit interview kunnen hiervan profiteren door bij de opmerkingen aan te geven dat ze dit interview gelezen hebben.

Wat is jouw beste tip voor Italië?

De beste tip voor de Valle Brembana is de Valle Brembana zelf, een nog onbekend gebied in Noord Italië. Het gebied heeft een lange en bijzondere geschiedenis en wordt omringd door de Orobische Alpen, met unieke flora en fauna. Hierdoor zijn er bijna oneindig veel mogelijkheden voor een actieve vakantie met wandelen, mountainbiken, rotsklimmen etc. Daarnaast zijn er heel veel dorpen en dorpjes waar de geschiedenis letterlijk op straat ligt met middeleeuwse arcades en fonteintjes. Vrijwel ieder dorp heeft een bar en uitstekend restaurant. Ook zijn er mogelijkheden voor een (dag) uitstapje naar de bekende meren en Milaan.

Hoe ziet een typische werkdag er voor jou uit?

’s Morgen houden we samen bij een bak koffie werkoverleg en spreken de actielijst door. De inhoud van de actielijst is natuurlijk mede afhankelijk van het seizoen. Allereerst kijken we welke gasten arriveren er binnenkort en of alles daarvoor goed geregeld is (informatiemail verzonden, informatiemap in accommodatie, schoonmaak etc). De klanten zijn sowieso koning en hebben de hoogste prioriteit. Klanten te woord staan en informatieverzoeken beantwoorden gaan bij ons altijd voor. Verder staan op onze actielijst staan zaken als: boekingen verwerken, informatie of accommodaties op de website toevoegen, bijhouden van social media, diverse administratieve zaken, benaderen eigenaars appartementen, B&B, agriturismo en overige partners.

 

 

Lunch je op kantoor, thuis of buiten het kantoor?

Ik lunch thuis.

Waarom heb je gekozen voor een baan in de reisbranche?

We zijn zelf bijzonder enthousiast over deze regio en hebben dit bedrijf opgezet om ook andere Nederlanders kennis te laten maken met dit gebied. We hebben hierbij voor een vernieuwende aanpak gekozen. We hebben geen nieuw resort gebouwd, geen hotel of B&B opgestart, maar maken gebruik van alles wat er al is aan appartementen, horeca, winkels en sportfaciliteiten. Hierdoor wordt er werk en inkomen gecreëerd voor de lokale bevolking die dan ook erg enthousiast is en graag meewerken en meedenken aan dit project. Zo is er intensief contact met een aantal jonge inwoners die zelf initiatieven gestart zijn zoals een Avonturen Klimpark, begeleide bergwandelingen en MTB tochten. Het vernieuwende initiatief van ItaliAdesso wordt ook regionaal zeer positief ontvangen en heeft meerdere malen de pers gehaald. Tot slot werkt ItaliAdesso samen met en wordt gesteund door de gemeente, de lokale VVV, de regionale VVV, de provinciale VVV en de CAI (Club Alpino Italiano).

Wat doe je graag in je vrije tijd?

Tuinieren, wandelen, lezen.

Wat is het vakantieseizoen voor jullie?

De Valle Brembana is het hele jaar door prachtig en ieder seizoen heeft zijn eigen kenmerken. In een aantal hoger gelegen dorpen zijn ook wintersport mogelijkheden. Met name het ciaspole (sneeuwwandelen) is erg in opkomst.

 

Wil je ook een keer geïnterviewd worden?

Lijkt het je leuk om ook door ons geïnterviewd te worden over de bestemming, het hotel, restaurant of airline waar je voor werkt? Stuur een e-mail naar Alexandra en we nemen contact met je op.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *