Een dag op kantoor bij Ralf Buchfink van Viking Line

Benieuwd naar een dag op kantoor bij Viking Line? Wij spraken met Ralf Buchfink, werkzaam als Sales en Marketing Manager voor Duitsland en West-Europa. Ralf vertelt over zijn werkzaamheden, een typische werkdag op kantoor en wat hij het liefst doet in zijn vrije tijd.

Ralf Buchfink, sales en marketing manager bij Viking Line

Ralf Buchfink, sales en marketing manager bij Viking Line

Hoe promoot je jouw bestemming onder de reizigers?

Via informatie op onze website en verschillende evenementen in Europa. Ook doen we veel promotie via brochures en Google Adword campagnes. Daarnaast steunen wij touroperators en toerisme bureaus met de sales en marketing.

Hoe weten reizigers jouw bedrijf te vinden?

Vooral via onze website, maar ook via reisgidsen.

Wat is de beste campagne die je tot nu toe gedaan hebt?

Een minicruise campagne in Duitsland voor een trip naar Stockholm en Helsinki.

Hoe ziet een typische werkdag er voor jou uit?

‘s Ochtends begin ik vaak met een meeting met collega’s. Daarna controleer ik mijn e-mail en telefoon berichten. Ik heb een fruit break om 10 uur. Daarna begin ik aan de marketing planning en lunch ik vaak in het oude stadje Luebeck. Na de lunch heb ik veelal meetings met touroperators of gesprekken met het hoofdkantoor in Finland en Zweden.

Lunch je altijd op kantoor, thuis of buiten het kantoor?

Ik lunch best vaak in het stadje Luebeck, bij een van de leuke restaurants.

Waarom heb je gekozen voor een baan in de reisbranche?

Ik heb altijd al van reizen gehouden. Ik begon 20 jaar geleden met werken bij een ferry maatschappij en later bij een cruise rederij. Ik vind Finland en Zweden erg leuk maar ook andere Scandinavische landen. Ik spreek vloeiend Fins én een beetje Zweeds!

Wat doe je graag in je vrije tijd?

In mijn vrije tijd sport ik graag en vind ik het leuk om nieuwe mensen te ontmoeten. Daarnaast ga ik graag naar de bioscoop en vind ik het leuk om nog beter Zweeds te leren.

Wat is het vakantieseizoen voor jullie?

In de zomer maanden is het heel druk.

 

Wil je ook een keer geïnterviewd worden?

Lijkt het je leuk om ook door ons geïnterviewd te worden over de bestemming, het hotel, restaurant of airline waar je voor werkt? Stuur een e-mail naar Alexandra en we nemen contact met je op.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *