De zomer van onze Contributors

Anderen inspireren, amuseren en informeren, dat doen onze Contributors met hun verhalen graag, maar hoe brengen zij zelf de zomer het liefste door? Verkeersbureaus.info vroeg het aan 2 Contributors: Sandra van Bijsterveld en Renate Rigters.

Hoe breng je de zomer door?

Sandra: “Ik maak graag uitstapjes en ga op vakantie met mijn gezin. Zo doe ik ook veel inspiratie op voor mijn blog.”
Renate: “Sand in my hair, salt in the air… lekker op het strand, genietend van de zee. Het maakt niet uit waar, maar zo zien mijn beste zomerdagen eruit. Het liefst met een gekleurde plank waarmee ik surfen kan, maar als er meer wind staat dan er golven zijn, ga ik het liefst windsurfen.”

Sandra doet inspiratie op!

Sandra doet inspiratie op!

Hoe kom je graag op die bestemming?

Sandra: “Als ik met mijn gezin ga, dan gaan we met de auto. In mijn eentje reis ik het liefst met het openbaar vervoer, dan kan ik onderweg lekker lezen.”
Renate: “Ik ga heel graag naar Huatulcu in Mexico, waar ik het liefst met een propellor vliegtuigje vanuit Mexico City kom.”

Renate in Zuid Amerika

Renate in Zuid Amerika

Wat lees je graag op vakantie?

Sandra: Reisgidsen en andere boeken die mijn zakelijk en privé inspireren. Toch nog het liefst op papier, omdat dat leesbaar blijft ondanks zand, nattigheid en felle zonneschijn.
Renate: “Ik lees graag een roman over de plek waar ik ben, zoals ‘La catedral del mar ‘ in Barcelona.
Als ik geen roman kan vinden voorafgaand aan mijn reis, dan koop ik een boekje op het vliegveld. In Kenia kocht ik Hotel Babylon en dat boekje heb ik nog steeds bewaard als souvenir. Zo’n boekje geeft mij na afloop een herbeleving van de reis, want het neemt op de pagina’s vaak wat zeezout mee naar huis.”

Waar luister je naar?

Sandra: “Ik ben dol op vreemde talen, dus luister ik graag naar plaatselijke bewoners als ze hun eigen taal spreken en probeer er dan zoveel mogelijk van te volgen.”
Renate: “Ik luister het liefst naar de natuurgeluiden om mij heen, tropische geluiden als de zee, vogels, tropische regenbuitjes klinken het best.”

Luisteren naar de geluiden van de natuur

Luisteren naar de geluiden van de natuur

Ben je online of offline op vakantie?

Sandra: “Ik ben het liefst online, maar wel minder vaak dan thuis. Ik vind het leuk om dingen te delen met anderen en anderen te volgen, maar ik wil mijn vakantie wel bewust beleven en niet de hele tijd op mijn scherm kijken.”
Renate: “Ik ben zowel online als offline. Ik zoek wel wat Wi-Fi spots op, maar ik sluit voor mijn mobiel geen internetbundel voor het buitenland af. Via Wi-Fi spots twitter ik, bezoek ik Facebook en stuur ik mails. Het beleven van mijn vakantie doe ik op dat moment, het delen van mijn beleving doe ik vaak in de ochtend of avond.”

Sandra met haar kinderen in Zweden

Sandra met haar kinderen in Zweden

Waar krijg jij inspiratie van op vakantie?

Sandra: “Mooie plekjes, interessante weetjes, plaatselijke bewoners en gebruiken. En niet te vergeten: van de rust in mijn hoofd als ik op reis ben.”
Renate: “Van de lokale mensen! Ik houd van de verschillen die er tussen mij en de lokale mensen zijn; de dingen die zij anders verwoorden en de manier waarop ze mij behandelen. Het geeft mij inspiratie om een volgende cultuur te ontdekken of ‘deze’ juist beter te leren kennen.”

Comments are closed.