Zo maak je plantaardige Manhattan Fish Chowder

We kunnen er niet omheen, we blijven nog even in Nederland en dus blogt Harmke over wat er wel kan: koken bijvoorbeeld. Met de Plant-Based tonijn van Good Catch maakte ze een Manhattan Fish Chowder.

Klaar voor de start

Mind f’ck-gehaktballen

Of ik de tonijn van Good Catch wilde testen? Dat wilde ik wel! Plantaardige tonijn welteverstaan. Onlangs at ik bij de bovenburen zuurkool met plantaardige gehaktballetjes en die ballen waren niet van echt te onderscheiden. Een regelrechte ‘mind f’ck’. Zelf zeg ik geen nee tegen echt vlees en echte vis, maar die gehaktballenervaring maakte me nieuwsgierig naar de tonijn.

Plant-Based Tuna

Mix van zes peulvruchten

Good Catch is de merknaam van een serie plantaardige producten die als alternatieven dienen voor vis en schaaldieren. Ze zijn ontwikkeld door chefs. De chefs bedachten een mengsel van zes peulvruchten met algenolie, te weten erwten, kikkererwten, linzen, soja, tuinbonen en marinebonen. Dit gepatenteerde eiwitrijke mengsel heeft een textuur die lijkt op die van vis en schaaldieren.

Harmke’s variant

Naakt of met kruiden?

In Nederland is de plantaardige tonijn van Good Catch momenteel in drie smaken verkrijgbaar: de neutrale variant Naked in Water, de pittigere variant Mediterranean Inspired met de smaak van knoflook, kruiden en zoete paprika, en Oil & Herbs, een Italiaanse variant – bijvoorbeeld voor in een pasta. Deze Plant-Based producten zijn verpakt in een zakje en direct klaar voor gebruik.

Groenten garen

Manhattan Fish Chowder

Een van de recepten op de website van Good Catch is Manhatten Fish Chowder. Tijdens de sneeuw en kou in februari had ik daar veel zin in. Bovendien staat de heerlijke Clam Chowder die ik in Kennebunkport, Maine proefde (zie mijn blog over Boston) me nog bij. Voor de Manhattan Fish Chowder gebruik je de Mediterranean-variant van de plantaardige tonijn.

Tomaatjes erbij

 

 

En dan de ‘vis’!

Taugé, bleekselderij en citroen

Eigenwijs als ik soms ben, volg ik niet precies het recept maar kies ik voor een eigen variant met onder meer taugé, bleekselderij, citroen en aardappeltjes in de schil. Het spannendste moment is als ik het zakje tonijn open: de tonijn oogt inderdaad heel vissig. Alleen kom ik er nu pas achter dat het recept van Good Catch niet met één maar met drie zakjes tonijn wordt bereid, maar ach.

Dampende mok Manhattan Fish Chowder

Turks platbrood erbij

De chowder staat te pruttelen en ruikt verrukkelijk. Ik nodig de buurmannen én hun kat uit te komen proeven. Volgens het recept is de soep lekker met getoast Italiaans brood. Het Turkse platbrood dat ik erbij serveer doet het ook goed. De echte vissmaak ontdekken we niet, maar de soep is zeer smakelijk en de textuur van de tonijn verbluffend echt. Ook poes Liz lust er wel pap van! Als dat geen goed teken is.

Wat vinden de boys?

Niet slecht, net als de cava!

Meer informatie
Good Catch is verkrijgbaar bij diverse supermarkten en kost €2,99 per zakje. goodcatchfoods.com

En wat vindt Liz?


Yammie!!!

 

 

Elke maand de fijne tips van Harmke ontvangen?

Wil jij gratis elke maand deze en andere plekken ontvangen die Harmke heeft bezocht? Laat je e-mailadres achter en krijg elke maand als eerste de insider tips in je mailbox. En Harmke stuurt geen spam!

Naam

 

Comments are closed.