Natuurkampeerterrein van de maand februari 2017: De Amstelkade in Wilnis (Utrecht)

Fietsen en kamperen in de natuur gaan uitstekend samen. Na een prachtige fietsdag nagenieten in de natuur met de rust en de ruimte. Kamperen op een natuurterrein is kamperen zoals kamperen bedoeld is: zonder disco, bingo en playback-show, maar een zijn met de natuur. Ook in de winter kun je uitstekend terecht op een aantal natuurkampeerterrein. Fietsrondje.nl brengt iedere maand een natuurkampeerterrein voor het voetlicht in samenwerking met de Stichting de Groene Koepel.

Het postadres van de Amstelkade is in Wilnis, maar de dichtstbijzijnde plaats met voorzieningen is Mijdrecht op 6 km. Het kampeerterrein ligt aan het riviertje de Kromme Mijdrecht in het Groene Hart van de Randstad op het terrein van de monumentale boerderij de Bethelhemhoeve die nu in gebruik is als zorgboerderij van de stichting Reinaerde. Deze zorgorganisatie in de provincie Utrecht is actief op tal van locaties.

Mensen met een verstandelijke beperking verzorgen het beheer van het terrein, het theehuis en de dieren, want op het terrein is ook een kinderboerderij. Het theehuisje met fraaie terras aan het water straalt een gezellige sfeer uit. Je wordt hier echt met liefde geholpen. Helaas houdt de formule wel in dat het theehuis na het einde van de dagbesteding om 15:30 uur sluit en op zondag om 16:30 uur. De mensen die je zo vriendelijk helpen komen uit de wijde omgeving en moeten ook naar huis worden gebracht. Tot 1 april is het theehuis op zaterdag gesloten.

 

 

Het terrein kent beschutte plekjes tussen het groen en open velden met een ruim uitzicht. Op deze velden staan voldoende picknickplaatsen. Tussen deze plaatsen loopt ook nog een watertje. Voor het donker laat de pauw nog even van zich horen, maar daarna is het rustig. Let op voor de eenden. Een paar van deze waggelende vogels trekt je aandacht, terwijl anderen een poging doen om eten van je te pikken.

Het sanitair is binnen en verwarmd. Toiletpapier is aanwezig. Altijd prettig is een douche waar je gewoon de kranen kunt opendraaien zonder muntjes of een of andere vorm van een digitale sleutel.

In Mijdrecht zijn supermarkten en overige winkels. Je kunt daar pinnen en er is horeca. De Amstelkade is vlakbij knooppunt 58 aan de Utrechtse oever van de Kromme Mijdrecht. In de directe omgeving zijn schitterende fietstochten mogelijk langs o.a. de Meijhe en rond en zelfs ook door de Nieuwkoopse Plassen. Tussen alle stedelijke hectiek van de Randstad vormt de het Groene Hart een oase van rust. Juist in de winter met laagstaande zon en met nevelslierten lijkt Groene Hart tussen op zijn mooist. Website: www.amstelkade.nl.

 

ZIE OOK: Ontdek de Krimpenerwaard te fiets of te voet

 

 

 

Ontvang elke maand gratis het Fietsrondje van de maand

Vul je e-mailadres in om een e-mail te ontvangen als er nieuwe fietsrondjes en verhalen beschikbaar zijn van Bert.

"*" geeft vereiste velden aan

Voornaam*
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

 

Comments are closed.