Natuurkampeerterrein van de maand oktober 2016 de Buitenplaats in Langedijke (Friesland)

Fietsen en kamperen in de natuur gaan uitstekend samen. Na een prachtige fietsdag nagenieten in de natuur. Ook in de winter kun je vaak prachtig fietsen en kamperen in het winterse landschap. Diverse natuurkampeerterrein hebben een binnenvoorziening. Fietsrondje.nl brengt iedere maand een natuurkampeerterrein voor het voetlicht in samenwerking met de Stichting de Groene Koepel.

buitenplaats-langedijke-gemaaide-plekjes-tussen-het-hoge-bloeiend-gras

De Buitenplaats ligt op een unieke locatie met een wijds uitzicht. Toen Toos van Dijk hier 23 jaar geleden begon was er helemaal niets.

“Maar als boerendochter weet ze van aanpakken”

Eerst samen met haar toenmalige partner en daarna alleen. Toos kan wel een beroep doen op diverse mensen. Ze komt niet uit Friesland, maar uit Zuid-Holland en is via Amsterdam hier neergestreken. De fruitbomen op het terrein heeft Toos zelf geplant. Helaas zijn onlangs 8 bomen dood gegaan.

buitenplaats-langedijke-veel-ruimte-tussen-de-tenten

Opmerkelijk zijn niet alleen de ruime plaatsen, maar ook de ruimte tussen de plaatsen met bloeiend gras. De kampeerplekken worden gemarkeerd door een cirkel gemaaid gras. Het sanitair is eenvoudig, maar wel sfeervol met veel hout en functioneel. Dit is duidelijk het werk van een architect met affiniteit met een natuurlijke omgeving. De urinoirs zijn echt bijzonder. Ook aan lange mannen is gedacht. Handig is de ouderwetse wringer. Opmerkelijk is dat er nergens bordjes hangen met “receptie”, of “hier aanmelden”. Past bij de filosofie van “dat regelt zichzelf wel”. Dit geeft ook een ongedwongen sfeer.

De Buitenplaats ligt in het grensgebied van Friesland en Drenthe aan het fietsknooppuntennetwerk tussen de knooppunten 34 en 91. In Oosterwolde op 6 km tref je alle voorzieningen als winkels en horeca. Ook Appelscha ligt op 6 km. Op 4 km is Brasserie IJgenweis bij het bezoekerscentrum van het Drents-Friese Wold. Open van 10-17 uur. Na 1 november beperkte openingstijden.

 

ZIE OOK: Ontdek fietsrondjes in Nederland

 

Behalve in het Nationaal Park Drents-Fries-Drenthse Wold is het prachtig fietsen door het nationaal park Fochteloërveen, in en rond het erfgoed Veenhuizen en de Heide van Duurswoude. Direct achter de Buitenplaats ligt het natuurgebied “De Schaoppedobbe”
www.campingdebuitenplaats.nl

 

buitenplaats-langedijke-aan-praktische-zaken-is-gedacht

buitenplaats-langedijke-eenvoudig-maar-schoon-en-sfeervol

buitenplaats-langedijke-prachtig-uitzicht

buitenplaats-langedijke-veel-ruimte-tussen-de-kampeerplekken

buitenplaats-langedijke-wat-een-ruimte

buitenplaats-langedijke-wie-wil-hier-niet-staan

 

 

Ontvang elke maand gratis het Fietsrondje van de maand

Vul je e-mailadres in om een e-mail te ontvangen als er nieuwe fietsrondjes en verhalen beschikbaar zijn van Bert.

"*" geeft vereiste velden aan

Voornaam*
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

 

Comments are closed.