Natuurkampeerterrein van de maand september 2016 de Marsbelte in Wesepe

Fietsen en kamperen in de natuur gaan uitstekend samen. Na een prachtige fietsdag nagenieten in de natuur met de rust en de ruimte. Kamperen op een natuurterrein is kamperen zoals kamperen bedoeld is, alleen dan zonder disco, bingo en playback-show, maar juist de zon onder zien gaan in een schitterend, natuurlijk decor. Fietsrondje.nl brengt iedere maand een natuurkampeerterrein voor het voetlicht in samenwerking met de Stichting de Groene Koepel.

de-trotse-eigenaar-marsbelte

De Marsbelte ligt op ca. 3 km ten noordoosten van Wesepe en 1 km ten zuiden van Broekland. Al sinds 1983 besteden Dik en Frieda persoonlijke aandacht aan hun terrein. Dik is hier geboren. Na een leven als schoolconciërge stortte hij zich vol overgave op dit bijzondere natuurkampeerterrein, dat gelegen is in een bosperceel. Het terrein is ruim met verschillende veldjes tussen de bossen. Je kunt ook kiezen voor een privéveldje, waar maar ruimte is voor één tent. Er is speelgelegenheid voor kinkeren met speciale veldjes voor gezinnen met uitzicht op de speeltoestellen.
Voor een kille avond is er het ruime Proathuus met koelkast en aanrecht. Bij regen kun je voor het Proathuus ook plaats nemen op het overdekte terras. Op de Marsbelte staan ook twee trekkershutten.

“Na een leven als schoolconciërge stortte hij zich vol overgave op dit bijzondere natuurkampeerterrein”

De nieuwste aanwinst is de boomhut als observatiepost. Voor trots laat Dik zijn maquette zien van het Salland. Het uitgebreide hobbywerk geeft een goed beeld van de gevarieerde fietsmogelijkheden in de omgeving met de klimmetjes van de Sallandse Heuvelrug, de IJssel en de Vecht. Ook de kastelen en landhuizen zijn imponerend met als paradepaardje Het Neijenhuis. De Marsbelte is niet ver van fietsknooppunt 57.

 

ZIE OOK: Ontdek fietsrondjes in Nederland

 

Via een fietspaadje vanaf de achterkant van het terrein is het 1 km naar Broekland met een bakker en eetcafé de Hoppe. Een supermarkt is op 6 km in Heeten. Meer voorzieningen tref je in Raalte. Daar is ook een station.
www.demarsbelte.nl

welkom-marsbelte-2

welkom-marsbelte

marsbelte-kacheltje-voor-koude-avonden

salland

ook-voor-de-kleintjes-marsbelte

mooi-plekje-marsbelte

fietspad-vanaf-het-natuurkampeerterrein-marsbelte

 

 

Ontvang elke maand gratis het Fietsrondje van de maand

Vul je e-mailadres in om een e-mail te ontvangen als er nieuwe fietsrondjes en verhalen beschikbaar zijn van Bert.

"*" geeft vereiste velden aan

Voornaam*
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

 

Comments are closed.