Ontdek natuurkampeerterrein de Stiente in de Noordoostpolder (gesloten)

Fietsen en kamperen in de natuur gaan uitstekend samen. Na een prachtige fietsdag nagenieten in de natuur. Fietsrondje.nl brengt iedere maand een natuurkampeerterrein voor het voetlicht in samenwerking met de Stichting de Groene Koepel. Deze maand: De Stiente in Kraggenbrug.

camping-de-stiente

Kamperen op een natuurkampeerterrein zoals kamperen bedoeld is. Dat ervaren de liefhebbers van eenvoud in een natuurlijke omgeving. Een rustig terrein met ruime veldjes omgeven door bos. Het sanitair is eenvoudig, maar functioneel. Er is WC-papier in de toiletten. Op het terrein staan diverse picknicktafels. Een van deze tafels is aangeboden door ProRail na een bedrijfsuitje op het terrein. Voor de kinderen is er een konijnenpad, maar ook een spannend speelobject.
konijnenpad

De Stiente is eigendom van Natuurmonumenten. Inschrijven ging via de IJzeren Hein met zelfbediening: formulier en machtiging invullen en in de gleuf stoppen. Enig minpuntje is dat je wel wat verkeer hoort op de N352.
camping-de-stiente-2

De Stiente ligt op ongeveer 1 km van Kraggenburg. Daar is een buurtsuper met slechts beperkt assortiment. Er is wel horeca voor een hapje en een drankje. Meer winkels met meer keuze vind je in het historische Vollenhove op ruim 3 km. Daar tref je ook leuke terrassen aan de haven.

 

 

Door Vollenhove loopt de Zuiderzee fietsroute, terwijl ook de LF3 in de buurt is. Vanaf het kampeerterrein kun je fraaie fietstochten maken en het verschil ervaren tussen het oude land en het nieuwe land. Je proeft de sfeer nog van de voormalige Zuiderzee. Fiets eens naar Urk, of het vroegere eiland Schokland dat in 1859 ontruimd werd voor de gevaren van de zee. Nu is het een Werelderfgoed. Prachtig fietsen is het in het Nationaal Park Weerrribben-Wieden met onder andere Giethoorn.

 

 

Ontvang elke maand gratis het Fietsrondje van de maand

Vul je e-mailadres in om een e-mail te ontvangen als er nieuwe fietsrondjes en verhalen beschikbaar zijn van Bert.

"*" geeft vereiste velden aan

Voornaam*
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

 

Comments are closed.