Aan de Hoorndermeden in Wedde

Fietsen en kamperen in de natuur gaan uitstekend samen. Na een prachtige fietsdag nagenieten in de natuur. Fietsrondje.nl brengt iedere maand een natuurkampeerterrein voor het voetlicht in samenwerking met de Stichting de Groene Koepel.
hoorndermeden-groningen-bankje

Aan de Hoorndermeden is op een erf van een voormalige boerenhoeve in het oosten van Groningen: niet ver van de Duitse grens. Vanaf je tentje heb je een formidabele blik over het open landschap. Een zonsondergang is een ervaring op zich. Het natuurterrein is niet groot, maar doorgaans is het er rustig. Alles ligt er uitstekend verzorgd uit. Het sanitair is kraakhelder. Erg praktisch is de kampeerkeuken met fluitketel, pannen, een gasstel en een koelkast. In deze ruimte is ook een tafel met zitje en allerhande informatie over de omgeving.

Op het terrein zelf is een houtvuurkachel en een zitje. Bij de tentplaatsen zijn picknicktafels.

Fred en Rineke Huijskes hebben zelf veel fietsreizen gemaakt met hun tentje achterop: “Vanuit onze eigen ervaring weten wij wat belangrijk is voor fietsers. Het weer kan wel eens tegen zitten en dan is koken voor je tentje geen pretje. Het idee voor de campingkeuken hebben we opgedaan in Denemarken. Zes jaar geleden zijn wij begonnen. We kregen eerst flink wat tegenwerking van een grote camping in de omgeving. De reus was bang voor klein duimpje. Wij bedienen echter een totaal andere doelgroep. Mensen komen hier voor de rust en niet voor de bingo en de disco. Door de inrichting op ons achtererf kunnen caravans niet het terrein op. We hebben bewust geen wegwijzers aan de weg hangen. Stel je voor dat men met een caravan de oprijlaan opgaat. Ze kunnen hier niet keren. De mensen met het Groene Boekje met Natuurkampeerterrein vinden ons wel.”

In het gastenboek in de kampeerkeuken staat de volgende opmerking van een kampeerder:

Als natuurkampeerterreinen gekwalificeerd werden met sterren, dan zou Aan de Hoorndermeden van ons vijf sterren krijgen.

Het natuurkampeerterrein ligt ongeveer 2 km ten noordwesten van het dorp Wedde. Niet ver van de fietsknooppunten 63 en 66. op ongeveer 1km is de LF9.

 

 

Helaas is de supermarkt van Wedde onlangs gesloten . Voor boodschappen moet je nu 4 km van de camping naar de SPAR in Blijham of 6 km naar de Jumbo in Vlagtwedde. Je kunt in Wedde wel eten in café De Leeuw en in het dorp is ook nog een fietsenmaker.
hoorndermeden-groningen-tent

Fred en Rineke hebben adviezen voor tal van fraaie fietsroutes vanuit Wedde, zoals de Vestingroute en de Internationale Dollardroute. Vanuit het terrein kun je een leuke korte wandeling maken door het natuurgebied Hoorndermeden.

 

 

Ontvang elke maand gratis het Fietsrondje van de maand

Vul je e-mailadres in om een e-mail te ontvangen als er nieuwe fietsrondjes en verhalen beschikbaar zijn van Bert.

"*" geeft vereiste velden aan

Voornaam*
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

 

Comments are closed.