Eten & Drinken in Graubünden

eten-drinken-icoon-verkeersbureaus
Relaxen kan natuurlijk ook op een heel ander gebied, gastronomisch bijvoorbeeld. Bij Zwitserland denk je natuurlijk aan raclette en chocolade, maar de regio Graubünden heeft ook nog altijd een oorspronkelijke lokale keuken met daarin gerechten zoals ‘capuns’. Dit lokale gerecht, dat in bijna elk restaurant op de kaart zal staan, wordt gemaakt van verschillende soorten vlees en gewikkeld in mangelwortel. Het is wel een kwestie van ‘je moet er van houden’, maar zeker in combinatie met een lokaal glas wijn en het Zwitserse landschap, is dit het proberen waard.

Restaurant Stern

Zo heeft Hotel/Restaurant Stern in de stad Chur een traditionele ‘bündner stube’ waar met name in het najaar, tijdens het populaire jachtseizoen, het menu aanspreekt en je er één van de beste capuns kunt eten. Dit hotel/restaurant is gelegen in het oude centrum van de stad en volledig ingericht in Zwitserse stijl.

 

Dit zijn de hotspots van Graubünden

Ontvang nu handige tips over Graubünden. Alleen vandaag ontvang je deze gratis!

 

Wijngaarden van Schloss Salenegg

Zwitserland is misschien niet een land dat je direct associeert met wijn, maar langs de weg naar Liechtenstein, vindt je hier verschillende wijngaarden, waaronder de belangrijkste Schloss Salenegg in Maienfeld. Deze wijngaard is in de 9e eeuw gesticht door monniken en is de oudste nog werkende wijngaard van Europa, waar het overigens heerlijk vertoeven is in de zomerse zon.

de wijngaard van Slot Salenegg

de wijngaard van Slot Salenegg

Deze wijngaard wordt al eeuwen gerund door dezelfde familie met het grootste respect voor de druif en de omgeving. Waar het bij andere wijnmakers ‘not done’ is om naast wijn ook azijn te produceren, hebben ze dit bij Schloss Salenegg toch aangedurft en inmiddels hebben zij een ruim assortiment aan verrassende smaken waaronder bijvoorbeeld honing en saffraan. Het is mogelijk om hier met een wijnmaker door de gaarden te wandelen en meer te weten te komen over de ‘Bündner’ wijnen of het maken ervan.

wijn-vat