Sport & Vrije tijd in Spanje

sport-icoon-verkeersbureaus In Spanje zijn er veel wandelroutes, fietsroutes en mountainbike routes etc. te vinden. Spanjaarden uit de steden trekken er in het weekend vaak op uit om te gaan wandelen, fietsen of hiken. Je vindt ze daarom in het weekend vaak in de natuur van Spanje.

Bernabéu

 

 

Voetbal

Spanje is een populaire voetbalstad door de verschillende clubs in Spanje die hoog spelen in de verschillende competities. Voetbal wordt in Spanje al gespeeld sinds het laatste decennium van de 19e eeuw. De Spaanse competitie ‘Primera Devisión’ wordt gezien als de sterkste en bekendste ter wereld. De bekende voetbalclub zijn onder andere Real Madrid, FC Barcelona, Valencia CF, Sevilla FC, Atlético Madrid en Villarreal CF. Het nationale voetbalelftal heeft als 1e land ooit drie grote kampioenschappen op rij gewonnen: EK in 2008, het WK in 2010 en het EK in 2012.

Camp Nou, stadion FC Barcelona

Bernabéu, stadion Real Madrid

Golven

Spanje is een perfect land om te golfen. Het heeft het ideale klimaat waardoor je in het zuiden en noorden van het land altijd kan golfen. Hier is het in de winter rond de 18 graden en in het noorden rond de 20 graden.

In de Costa del Sol liggen de meeste golfbanen en de regio wordt daarom ook wel Costa del Golf genoemd. Spanje wordt steeds meer een populaire bestemming voor golfers, ook omdat er steeds meer golfbanen worden aangelegd. Het land heeft nu zo’n 250 golfbanen verspreid over het vaste land en de eilanden. Golfbanen die in het binnenland liggen worden vaak beheerd door leden en dat maakt het wat moeilijker om er vrij te kunnen spelen. Soms geven deze leden je een mogelijkheid om te kunnen spelen. Het laagseizoen is van juni tot september en van december tot februari. Het hoogseizoen is van oktober tot november en maart tot mei.

De Las Colinas golfbaan

De Las Colinas golfbaan

Golf club Campo Amor Spanje

Golf club Campo Amor Spanje

Autosport

De autosport in Spanje is een populaire sport. Het land heeft meerdere circuits voor de autosport. De meest bekende is het circuit van Catalunya nabij Barcelona, hier wordt jaarlijks de Formule 1 race gehouden. Daarnaast is het circuit van Jerez de la Frontera ook bekend geworden door de jaarlijks motoGP.

Ronde van Spanje (Vuelta)

De Ronde van Spanje (Vuelta) staat in de top 3 Grote Rondes in het wielrennen. Op de 3e plek, na de Ronde van Frankrijk (Tour de France) en de Ronde van Italië (Giro d’Italia). Ieder jaar wordt in augustus en in september de Vuelta gereden. De Vuelta kent meer bergetappes dan de andere 2 rondes maar deze etappes zijn over het algemeen wel minder zwaar.

Vrije tijd

Er is veel te doen in Spanje, van de bekende themaparken met de kinderen naar een heerlijke dag wellness, voor iedereen is er wat. We hebben een lijst samengesteld met activiteiten om te doen op je vrije dag.

PortAventura World (thema park)

Dit park is een van Europa’s meest buitengewone thema parken. Dit fun- en avonturenpark laat je verschillende soorten thema’s beleven in allerlei ruimtes. Leer over Mexico, ‘het wilde westen’, ‘Mediterrània, Polynesië en China met de hele familie. Een ander thema in het park is ‘SesamoAventura’; een speelgebied voor kinderen. In het themapark zul je live shows vinden en een diversiteit aan attracties waaronder de hoogste achtbaan van Europa, ‘Shambhala’. PortAventura ligt in Vila-seca in de provincie Tarragona.

Port Aventura in Salou

Port Aventura in Salou

Port Aventura in Salou

Port Aventura in Salou

Wellness

Het is altijd een fijn idee om lekker een massage te krijgen om volledig tot rust te komen. De meeste Spaanse wellness centra hebben douches en ontzettend grote bubbelbaden. Daarnaast zijn er vaak grote bubbelbaden te vinden. In het noordoosten van Spanje vind je vaak spa’s om na het skiën te kunnen relaxen en je spieren weer te ontspannen. Geniet hier van een bubbelbad en een warme bad.

Ourense; land of spa’s

Dit Galicische land is bekend om de spa’s. Deze plek staat bekend om de vele spa’s omringd door de natuur. Alle spa’s die hier te vinden zijn maken gebruik van dezelfde tradities, moderne elementen en respect voor het milieu. De oudste spa in Galicia is Caldas de Partovía en stamt uit de Romeinse tijd. De andere zijn vooral gemaakt in de 19e eeuw.

Bioparc Valencia & Oceanografic Valencia

Bioparc is een dierentuin in Valencia die er anders uitziet dan de standaard dierentuinen. Het is namelijk gebaseerd op de filosofie van ‘Zoo immersion’. Wat betekent dat de visuele afbakening van de dieren niet te zien is en de dieren dus niet opgesloten zit in kleine kooien. De dierentuin is opgedeeld in 4 ecosystemen: Equatoriaal Afrika, Savanne, Madagaskar en Humedales. Een leuk aspect van de dierentuin is dat je tussen de dieren kan eten. In restaurant ‘Samburu’ eet je op het terras tussen de dieren. In het gedeelte ‘Madagaskar’ loop je tussen de apen en vogels, houdt je camera dus bij de hand want misschien zit er ineens een aap op je schouder.

Bioparc Valencia

Ben je meer een liefhebber en wil je naast schildpadden en krokodillen ook graag dolfijnen en walvissen zien? Dan kan het beste naar het Oceanografic in Valencia. Deze dierentuin staat volledig in het thema van de oceaan. Hier loop je onder en langs de zeedieren en kun je veel verschillende dieren uit de oceaan leren kennen.