Winkelen op Formentera

shopping-icoon-verkeersbureausOp Formentera zijn er genoeg plekken te vinden om te winkelen. Van een oude hippiemarkt naar een winkel waar alles gemaakt is van leer. Voor iedereen is er wel een winkel te vinden op dit eiland!

Hippiemarket

De populaire hippiemarket markt ligt in het dorp Pilar de la Mola. In het meest zuidelijke puntje van Formentera horen de meeste verkopers tot de 1e generatie hippies van de jaren ‘60. De hippies waren toen op zoek naar vrijheid en vrede op het eiland. In de zomer verzamelen hippies zich hier om een vaste plek op de markt in handen te krijgen in het expositie gedeelte van La Mola. Op de hippiemarket worden de goederen als sieraden, tassen en schoenen verkocht. Je kunt hier ook workshops volgen. De verschillende artiesten werken elk met verschillende materialen. Tijdens het hoogseizoen (in de zomerperiode) kun je er ook toneel en muzikale optredens bekijken. Houdt er rekening mee dat de markt van juni tot oktober geopend is, op woensdagen en zondagen tussen 16:00 uur ‘s middags en 21:00 uur ‘s avonds. Ondanks dat de markt officieel opengaat om 16:00 uur, zal het vaak gebeuren dat veel kraampjes pas bemand zijn vanaf 17:00 uur.

Servicekraampje op de Hippiemarket

 

 

Sieradenkraampje op de Hippiemarket


Hippiemarket

Leathershop Ishvara

De leerwinkel ‘Ishvara’ is de vinden in de hoofdstad van Formentera; Sant Francesc Xavier. De winkel staat bekend om de verschillende soorten leren producten die worden gemaakt. Alles is hier handgemaakt en je vindt dus niet snel 2 dezelfde producten in de winkel. De winkel is niet groot maar bevat ontzettend veel producten van topkwaliteit leer. Het personeel is vriendelijk en helpt je de juiste spullen te vinden. In een aantal bekende tijdschriften en blogs zijn artikelen over Ishvara geschreven. De kwaliteit en de eigen stijl fascineert vele redacties.

Leathershop Ishvara