Vervoer op Formentera

vervoer-icoon-verkeersbureausFormentera is een klein eiland waardoor er veel vervoersmogelijkheden zijn om veel van het eiland te zien. Houd er rekening mee dat het eiland alleen per boot te bereiken is. Vlieg dus naar Ibiza en ga daar met een snelveer naar Formentera.

scooters op Formentera

Auto

Op Formentera zul je niet veel auto’s tegenkomen. Het is wel mogelijk om een auto op Formentera te huren. Er is slechts 1 hoofdweg op het eiland en er zijn geen stoplichten dus fijn rijden. Omdat het eiland zo klein is kun je beter een scooter of fiets huren. Het eiland is slechts 22 kilometer lang dus zul je merken dat je je veel vrijer voelt met een scooter of fiets. Naast de hoofdweg zijn er geen geasfalteerde wegen. Dit zijn zandpaden waar het vaak niet mogelijk of verboden is om te rijden met een huurauto.

Scooter

Als je maar een dag op het eiland bent dan is het een aanrader om een scooter te huren. Zo kan je veel plekken zien op Formentera in een korte tijd. Er zijn genoeg scooterverhuur bedrijven op het eiland. Je moet een rijbewijs hebben om een scooter te mogen rijden. Neem deze dus mee als je er een gaat huren, ze maken hier een scan van en doen die bij je contract. Onze tip: huur je scooter bij Pujols Moto Rent. Av. Miramar, 94, email: info@motorentpujols.com of bel +34971322138. www.motorentpujols.com/en

Fiets

Formentera is zeker leuk met de fiets leuk. Het eiland is makkelijk te befietsen. Houdt er rekening mee dat er niet veel fietspaden zijn. Vaak fiets je door de natuurgebieden wat het nog unieker maakt. Op dezelfde paden zal je ook paardrijders en wandelaars tegenkomen. De VVV heeft ook een aantal fietsroutes uitgestippeld op Formentera. Deze worden aangegeven met bordjes onderweg. Er zijn verschillende routes mogelijk, afhankelijk van het aantal kilometers. Je kunt langs de kust fietsen, dan kom je onder andere langs de zoutvlakten Ses Salines. Maar je kunt ook het binnenland in fietsen en de dorpjes ontdekken.Paard rijden

Je vindt meerdere bedrijven, verspreid over Formentera waar je kunt paardrijden met een gids. Je kan verschillende routes kiezen, gebaseerd op de gewenste tijd. Uiteraard hoe langer de rit, hoe meer deze kost, maar geen zorgen: het zijn lokale maneges en ze vragen niet veel geld voor het paardrijden. Je zult ongetwijfeld langs de zoutvlakten rijden en over de mooie bospaden van Formentera. Hier kom je ook veel fietsers tegen. Laat je van te voren goed informeren over de route zodat je niet toevallig op dezelfde route komt die je al met de fiets had ontdekt.

Boot

De enige manier om te arriveren op Formentera is varen met de boot vanaf Ibiza stad. Er gaan genoeg ferry’s en tegenover de haven vind je genoeg kiosks om hier een kaartje te kopen voor de ferry. Tip: er is een snelle en wat duurdere boot die er 30 minuten over om op Formentera te komen. De langzamere boot vaart 45 minuten en kost je ongeveer €40 voor een retour.