Eten & Drinken op Formentera

eten-drinken-icoon-verkeersbureausDe diversiteit aan eten is hoog op Formentera. Van gedroogde vis (Peix Sec) tot calamaris, het eiland heeft veel te bieden. Doordat ontzettend veel families op het eiland vissen is de vis altijd vers en dit proef je!

Gedroogde vis

Een speciale vis van het eiland is de gedroogde vis, de Catalaanse naam van dit speciale gerecht is Peix Sec. De vis wordt opgehangen aan takken en door de zilte wind krijgt de vis zijn zoute smaak. Ze blijven daar hangen totdat de vis is opgedroogd. Daarna wordt de vis verwerkt door de vissers en doorverkocht aan de handelaren en restaurants op het eiland. Vele families hangen de vissen zelf op na de vangst en daarom kom je dit op veel plekken tegen op het eiland. Er worden erg verschillende gerechten gemaakt waar de vis als hoofdingrediënt in zit, bijvoorbeeld Peix Sec salade.

Peix Sec

Calamaris / inktvis

Een andere specialiteit op Formentera is Calamaris. Dit is trouwens niet alleen een specialiteit van het eiland maar van heel Spanje. Maar omdat Formentera een eiland is waar veel gevist wordt, kom je dit wel tegen in elk restaurant. De Spanjaarden eten dit dan ook regelmatig en in veel verschillende vormen, bijvoorbeeld gefrituurde inktvisringen, maar ook worden de tentakels bereid in een speciale vissaus en hiermee ook geserveerd. Een echte aanrader!

Vis

Naast de 2 vorige vissoorten zijn er ontzettend veel andere vissoorten te vinden op Formentera. Vaak kan je in een restaurant zelfs ervoor kiezen om verschillende soorten vis als hoofdgerecht te eten. Dan krijg je van alles een beetje zodat je de verschillende bereidingswijzen kunt proberen.

Restaurants in Formentera

Formentera biedt veel verschillende restaurantjes om te ontbijten, lunchen en dineren. Wij hebben voor jou de aanraders op een rijtje gezet:

Ca Nova

Als je op zoek bent naar een leuk en lekker cafeetje om te ontbijten dan zit je zeker goed bij Ca Nova. Je vindt Ca Nova in een zijstraatje in de hoofdstad San Francisco Javier. Op het menu vind je veel Spaanse gerechten. De prijzen liggen laag in dit restaurantje en het is daarom ideaal voor een lekker ontbijt om je dag vol energie te beginnen.

 

 


Capri

Dit restaurantje ligt in een ander populair dorpje op Formentera. Als je van vis houdt is dit zeker een aanrader. Dit restaurant biedt je de mogelijkheid om verschillende soorten vis als hoofdgerecht te bestellen. De kok zal het gerecht op een grote schaal voor je klaarmaken. Alles is vers bereid en dit proef je aan de gerechten. Je kan buiten en binnen eten en het is mooi aangekleed. Buiten heb je uitzicht over de veranda met lichtjes en er hangt een knusse en gezellige sfeer. De bediening is uiterst vriendelijk en men zal je altijd met een glimlach bedienen.

Café del Lago

In een ander stadje, met een prachtig uitzicht over de haven, de zee en ontelbare bootjes, vind je een verborgen restaurantje. Eenmaal binnen zal je verliefd worden op dit uitzicht en het heerlijke eten van Café del Lago. De kaart is breed wat zich uit in verschillende keukens en een beperkt aanbod per keuken. De gerechten zijn vers en van goede kwaliteit. Let wel op; de prijzen in dit restaurant zijn wat hoger dan gebruikelijke op Formentera. Het uitzicht en de perfecte gerechten maken het een aanrader om te eten.