Vervoer in Girona

vervoer-icoon-verkeersbureaus Over land, over zee of door de lucht. De regio’s van Girona zijn ideaal gelegen om je te ontvangen, wat je maar wenst. Verplaats je met de bus, een voordelige taxi of kies voor de (hogesnelheids)trein die Girona en de regio doorkruist.

Familie op de mount bike in Girona

Familie op de mountain bike in Girona

Vliegen naar Girona

Het vliegveld van Girona ligt erg dicht bij de Costa Brava en de Pyreneeën bij Girona. Er zijn een heleboel vliegtuigmaatschappijen die goedkope vluchten aanbieden naar deze luchthaven. Vanaf het vliegveld van Girona is het mogelijk om verder te reizen met de taxi. Vind voordelige vluchten naar Girona met Skyscanner.

 

 

Met de auto

Langzaam of snel, in Girona kan je reizen op je eigen tempo. Er zijn veel autoverhuur bedrijven actief waardoor je gemakkelijk een auto kunt huren. Tip van het Verkeersbureau: huur een auto voor je reis naar Girona Airport op alamo.nl

Openbaar vervoer

Taxi’s

Als je niet zelf wilt rijden, is dat geen enkel probleem. Rond de Costa Brava en de Pyreneeën bij Girona zijn er veel taxibedrijven te vinden. Ook kan je ervoor kiezen om gebruik maken van de bussen die de verschillende steden van de Costa Brava en de Pyreneeën bij Girona met elkaar verbinden.

Trein

Als u Girona op een snelle manier wilt bereiken, is de hogesnelheidstrein (AVE en TGV), met stations Girona en Vilafant, een goede optie. Ook is er een spoorwegnet om rond de steden van de Costa Brava en de Pyreneeën bij Girona te reizen.

Bus

Het OV systeem in Girona is zoals in veel steden in Spanje goed te noemen. Bus vervoer is eenvoudig en het netwerk is fijnmazig. Vaak kun je een buskaartje combineren met andere OV-vormen.

Boot

Heb je altijd al eens met een cruiseschip willen reizen? De Costa Brava verwelkomt je met open armen als je aankomt over zee. Op www.costabravacruiseports.com vind je meer informatie.

Met de fiets

Door het bergachtige landschap is Girona een uitdaging voor de geoefende fietser, maar ook families met kinderen kunnen hier heerlijk fietsen met mountainbikes.

Familie op de mount bike in Girona

Wielrenner in Girona