Kunst & Cultuur in Girona

cultuur-icoon-verkeersbureaus Ga je graag cultuur snuiven? Dat kan in Girona. Er zijn veel historische bezienswaardigheden te vinden, zoals Paleolithische en Neolithische nederzettingen, overblijfselen van Iberische dorpen en Griekse en Romeinse ruïnes. Het meeste is allemaal goed bewaard gebleven en wacht erop om door jou ontdekt te worden.

Castellers in Girona

Castellers in Girona

Museu del Cinema de Girona

Biga romànica al Museu d'Art de Girona

Museum de la Garrotxa a l'hospice d'Oolt in Girona

Museum de la Garrotxa a l’hospice d’Oolt in Girona

les Fires de Sant Narcís.

les Fires de Sant Narcís.

Ook het schilderwerk van Salvador Dalí en vele andere schilders, zoals die van de Olot school, is in Girona te verkennen. De cultuur is erg populair en er is veel aanwezig om te ontdekken in deze regio, zoals oude festivals en tradities.

Teatre-museu Dalí, FIgueres

Teatre-museu Dalí, FIgueres

Kom en beleef unieke ervaringen in de talloze musea. Je vindt hier een breed scala aan disciplines, periodes en stijlen.

Wist je dat de erfgoederen in Girona allemaal goed bewaard gebleven zijn? Het is zeker de moeite waard om hier een kijkje te nemen en de geschiedenis van de mensheid op te sporen. Volg de voetsporen en beleef de spannende ervaring. Het zien van de overblijfselen zullen je adem wegnemen.

Je kunt ervoor kiezen om een spectaculaire reis naar het verleden te maken. Kom en bekijk de indrukwekkende kastelen die nog helemaal intact zijn. Ook de kastelen die zijn te zien in puin, zijn erg mooi om te zien. Ze zijn allemaal getuigen van onze geschiedenis.

Castell de Sant Ferran

Castell de Sant Ferran

Museum de la Pesca

Museum de la Pesca

Joodse geschiedenis

Ben je meer geïnteresseerd in de Joodse geschiedenis? In Girona vind je veel Joodse achterblijfselen. De Joodse gemeenschap heeft een erg belangrijke rol gespeeld in de ontwikkeling van de stad. Kom en bekijk de unieke Joodse wijk ‘El Call’ en de badhuizen.

Muziek en andere festivals

Festival de Musiques de Torroella de Montgrí

Festival de Musiques de Torroella de Montgrí

Fires de Sant Narcís

Fires de Sant Narcís

El primer cap de setmana de juliol te lloc la trobada de grups d'Havaneres a la platja de Portbo a Calella de Palafrugell

El primer cap de setmana de juliol te lloc la trobada de grups d’Havaneres a la platja de Portbo a Calella de Palafrugell