Eten & Drinken in Girona

eten-drinken-icoon-verkeersbureaus De kwaliteit van de lokale producten is erg belangrijk voor de chef-koks in Girona. Veel lokale producten, zoals wijn, olijfolie of rundvlees zijn beschermd met verschillende certificaten. Hierdoor hebben veel producten een speciale plaats verdiend.

Heb je ooit kip met langoustines of inktvis met gehaktballen gegeten? Deze en nog veel meer andere lekkernijen wachten op je in de vele restaurants.

Ben je gek op wijn? Dan is Girona echt iets voor jou. Duizenden jaren geleden werd de wijnbouw op het Iberisch schiereiland geïntroduceerd door de Grieken in Empordà. Dankzij de wind, het vele zonlicht en het klimaat kan er altijd perfecte wijn worden geproduceerd. De verschillende wijnsoorten wachten op je.
Castellfollit de la Roca

Tijdens de Empordà wijnroute ga je ver terug in de Romeinse tijd en ontdek je de echte traditie van de streek. Hier ontdek je alle geheimen van de rode, witte en rosé wijnen van Empord.

Wijngaarden van  l'Alt Empordà

Wijngaarden van l’Alt Empordà

De wijngaarden van de Costa Brava liggen in een magische omgeving. Je gaat terug in de geschiedenis en je kunt hier proeven van de speciale Empordà wijnen en de geheimen ontdekken van de wijnproductie.

Bodegó  D.O.Empordà

Bodegó D.O.Empordà

Girona is een geweldige locatie voor iedereen die gek is op eten. Wist je dat de keuken van Girona een van de beste is van de wereld? Door het hele gebied zal je hier veel markten en beurzen vinden. De lokale producten en verrassende recepten wachten op jou om ontdekt te worden.

Paddestoelen, gastronomie uit Girona

Paddestoelen, gastronomie uit Girona

Garnalen, gastronomie uit Girona

Garnalen, gastronomie uit Girona

Restaurants in Girona

Heb je altijd al eens in een Michelin restaurant willen eten? In Girona vindt je 13 restaurants die samen 17 Michelin sterren hebben. Die hebben zij te danken aan de culinaire tradities en de vele creatieve geesten.

Ferràn Adrià in zijn voormalige restaurant El Bulli

Ferràn Adrià in zijn voormalige restaurant El Bulli

De broers Roca van El Celler de Can Roca

De broers Roca van El Celler de Can Roca

Kookles

Kookles

Taula

Taula

El Far

El Far

girona-salade