Winkelen in Servië

shopping-icoon-verkeersbureaus
Eten en drinken is in Servië zo belangrijk, dat je bij winkelen eigenlijk meteen aan groentestalletjes en flessen wijn of rakia denkt. Maar natuurlijk zijn er ook andere dingen te koop in Servië.

Belgrado: souvenirs

Net als elke stad die veel toeristen trekt, heeft ook Belgrado stalletjes waar souvenirs worden verkocht. Hier kun je terecht voor bijvoorbeeld glaasjes om rakia uit te drinken, of rode pluchen hartjes met lieve teksten erop. Je vindt ze vooral in het Kalemegdan-park en langs de route die vanuit dit fort naar het centrum leidt.

Winkelen in het Kalemegdan park

Winkelen in het Kalemegdan-park

Belgrado: winkelcentra

Voor wie graag alle winkels compact bij elkaar ziet, beschikt Belgrado over moderne winkelcentra, zoals Ušce en Delta City. Bijkomend voordeel: in de warme zomermaanden is het hier heerlijk koel en van regen of sneeuw heb je ook geen last.

Belgrado: winkelstraten

In het voetgangersgebied in het centrum van Belgrado vind je Servische en internationale winkels bij elkaar. Vanaf het Kalemegdanfort loop je zo dit gebied in, door Knez Mihaijlova richting Trg Republike. Geld pinnen of wisselen, een terrasje pikken, iets te eten of drinken kopen bij een kiosk of even snuffelen bij een boekenstalletje, het kan hier allemaal.

Winkelstraat in Belgrado

Winkelstraat in Belgrado

Novi Pazar

Deze stad met een duidelijke Oosterse sfeer staat bekend om zijn edelsmeden en meer dan vijfhonderd textielproducenten. Als Serven van iemand horen dat hij of zij naar Novi Pazar gaat, vragen ze meteen: “Ga je sieraden kopen, of jeans?” Elk jaar vindt hier in de zogenaamde ‘Valley of Jeans’ een grote textielbeurs plaats. Maar behalve sieraden en goedkope jeans kun je hier ook terecht voor schoenen en typisch Oosterse kleding.

Sieraden winkel Novi-Pazar

Sieradenwinkel Novi Pazar

Kleding winkel Novi Pazar

Kledingwinkel Novi Pazar