Eten & Drinken in Servië

eten-drinken-icoon-verkeersbureaus
De weiden, akkers en fruitboomgaarden van Servië vormen een ideale voedingsbodem voor allerlei pure ingrediënten waarmee je de lekkerste gerechten kunt bereiden. Langs de wegen staan veel groentekraampjes met enorme aubergines, grote zakken aardappelen en paprika’s die volgens de Serven zelf ‘zo groot als olifantenoren’ zijn.

Ook fruit doet het goed op deze vruchtbare bodem. De Servische frambozen gaan de hele wereld over. Het fruit van Servische bodem wordt onder andere gebruikt om jam, wijn en sterkedrank van te maken.

Een groentestal met aardappels

Een groentestal met aardappels

Restaurants in Servië

In de vele restaurants die Servië rijk is, is deze natuurlijke rijkdom goed te proeven, bijvoorbeeld aan de tomatensalades die bij bijna elke maaltijd op tafel verschijnen. Behalve groente en fruit zijn de Serven gek op vlees van de gril en witte, zachte kaas. De porties zijn meestal erg groot en een beetje gastheer zal je flink aansporen om vooral door te eten. Ook een afsluiting met baklava en een kopje Turkse koffie mag niet ontbreken.

Servische baklava

Servische baklava

Comunale (Belgrado)


Dit restaurant met een Italiaanse keuken heeft een prachtige ligging aan de oever van de Donau. Ook als het erg warm is, kun je er heerlijk zitten onder de grote zonneschermen. En omdat de inwoners van Belgrado graag een stukje wandelen of fietsen langs de het water, is het een ideale plek om mensen te kijken.

Restaurant Comunale Belgrado

Restaurant Comunale

Etno Restaurant Zavicaj (bij Kraljevo)

Een etno-restaurant als dit is de ideale plek om in een passende omgeving van de traditionele Servische keuken te genieten. Bijvoorbeeld met vooraf rauwkost, vleeswaren en kaas en als hoofdgerecht vlees van de gril met een lekker glas Servische wijn.

Etno Restaurant Zavicaj

Restaurant Etno Zavicaj

Motel Raš (bij Novi Pazar)

Dit restaurant maakt deel uit van een complex waar ook vakantiehuisjes worden verhuurd. Behalve vlees staat er ook forel uit het nabijgelegen water op de kaart. De Turkse koffie wordt aan tafel ingeschonken uit traditionele kannetjes.

Restaurant Plaža (bij Čačak)

Ook hier smaken de typische Servische gerechten erg goed, maar de inrichting is moderner, de bediening is uitstekend en de ligging aan het meer is prachtig.

Lorenzo & Kakalamba (Belgrado)


In dit restaurant, waar gerechten uit de nationale en internationale keuken op de kaart staan, kijk je je ogen uit. Het is tot in de kleinste hoekjes ingericht met de meest uiteenlopende snuisterijen. Een glazen venster in de vloer biedt een kijkje in de keuken en er is zelfs een hele rugleuning van een bank gemaakt van knuffelbeestjes. Uiteraard worden ook de gerechten mooi opgediend.

Genieten van lokale gerechten bij Lorenzo & Kakalamba

Restaurant Lorenzo & Kakalamba let op de details

Restaurant Lorenzo Kakalamba let op de details

Restaurant Lorenzo Kakalamba let op de details

De Serven houden van lekker eten en dus valt er ook voor gasten in dit land veel te genieten. Proost en eet smakelijk – živeli i prijatno!