Vervoer in Polen

vervoer-icoon-verkeersbureaus Het openbaar vervoer in Polen is goed geregeld en tickets voor de trein zijn niet duur. Taxi’s zijn in vele steden makkelijk te bestellen en goed betaalbaar. Meerdere airlines bieden voordelige tickets aan naar Polen.

Met LOT Polish airlines vlieg je voordelig naar Polen

Met LOT Polish airlines vlieg je voordelig naar Polen

Vliegen naar Polen

Vind voordelige vluchten naar Polen met Skyscanner. Verschillende maatschappijen vliegen naar bestemmingen in Polen. Met LOT Polish Airlines vlieg je dagelijks naar Warschau. Fans van Wizz Air vliegen super voordelig van Eindhoven en Gdansk, naar Poznan, naar Wroclaw Katowice, naar Lublin en naar Warschau. Ook vliegen zowel Transavia als KLM direct en dagelijks naar Krakau, Warschau, Gdansk en Wroclaw. Transavia vliegt tussen Amsterdam en Katowice en tussen Eindhoven en Krakau. Op Polen staan alle vliegroutes naar Polen.

Met KLM vlieg je direct naar Krakau

Met KLM vlieg je direct naar Krakau

 

 

Met de auto

Ga je liever met de (huur)auto naar Polen? Je doet ongeveer 10 uur over de 1080 km naar het midden van het land. Je passeert 2 grenzen. De maximale snelheid in Polen is als volgt:

  • in de bebouwde kom – 50 km/h
  • buiten de bebouwde kom – 90 km/h
  • in woonwijken – 20 km/h
  • op een tweevaks-expressweg – 110 km/h
  • op een eenvaks expressweg – 100 km/h
  • op de snelweg – maximaal 140 km/h

Verder dien je altijd je lampen aan te houden, 24 uur per dag. De politie controleert frequent en streng op alcoholgebruik in het verkeer. Je mag maximaal 0,2 promille in je bloed hebben. Is jouw waarde hoger omdat je teveel alcohol hebt gedronken in Polen? Dan kun je streng bestraft worden. Tip van het Verkeersbureau: huur een auto voor je reis naar Polen op alamo.nl.

 

Ontvang gratis leuke Polen activiteiten

Je kunt meer handige Polen tips en bezienswaardigheden via e-mail ontvangen. Ook doen we er gratis een Polen plattegrond bij.

 

"*" geeft vereiste velden aan

 

Openbaar vervoer

In de grote steden is openbaar vervoer goed geregeld. Buiten de steden is vaak een busverbinding beschikbaar maar kan het gebeuren dat je een stukje moet lopen naar een bushalte of dat er niet regelmatig bussen rijden. Het eenvoudigste is om op maps.google.nl je route te plannen.

Trein

Trein, zowel de snelle treinen als de stoptreinen zijn voordelig. De PKP, de Poolse spoorwegen (Polskie Koleje Państwowe), bieden ook kortingen en speciale tarieven aan jongeren, studenten en senioren. Vaak zijn er ook kortingen als je met de hele familie reist of als je een speciaal excursie kaartje koopt. Tickets voor de treinen koop je op de stations of via de Engelstalige websites www.intercity.pl/en of rozklad-pkp.pl. De fiets kan ook mee in de trein, hiervoor moet je een speciaal kaartje kopen.