Sport & Vrije tijd in Wenen

sport-icoon-verkeersbureaus
Wenen is een prachtige stad waar je ook als sportieveling heerlijk kunt genieten. Verken de stad per fiets over een de speciale sightseeing route of neem deel aan een georganiseerde wandeling. Als paardenliefhebbers halen hun hart op bij de prachtige show in de Spaanse Rijschool. Of breng een bezoekje aan de beste dierentuin van Europa. In Wenen is heel veel te beleven!

Fietsen door Wenen

Het speciale sightseeing-fietspad neemt je mee langs talloze bezienswaardigheden zoals de beroemde Ringstraße. Ga je liever op pad met een gids? Er zijn verschillende georganiseerde tochten langs de oevers van de Donau en prachtige gebouwen. In de stad zijn veel fietsverhuurbedrijven gevestigd.

Met een gids ontdek je Wenen op de fiets nog beter

Met een gids ontdek je Wenen op de fiets nog beter

Badboot van Wenen

Voor een verfrissende duik op een hete zomer dag ga je naar het Badeschiff (badboot). Dit is een drijvend zwembad in de rivier de Donau. Daarna relax je op het hoger gelegen zonneterras. In de avond geniet je van een heerlijke maaltijd in het Holy Moly restaurant.

Het zwembad Badeschiff in Wenen

Het zwembad Badeschiff in Wenen

Spaanse Rijschool

Zelfs als je geen paardenliefhebber bent is een bezoek aan de wereldberoemde Spaanse Rijschool van Wenen de moeite waard! De Rijschool leert de zogeheten ‘Lipizaner’ paarden en hun berijders de fijne kneepjes van de zogeheten klassieke hoge rijkunst. De shows op zaterdag en zondag duren zo’n drie kwartier en staan bol van spektakel. Zo zijn zowel de paarden als de berijders bijzonder fraai uitgedost en maken zij de mooiste bewegingen op authentieke barokmuziek. Het hoogtepunt van de show is het slot, waarbij de zogeheten ‘quadrille’ met acht paarden wordt gepresenteerd.

Spaanse Rijschool

Spaanse Rijschool

Openingstijden: Je kunt de trainingen van de Rijschool op dinsdag tot en met zaterdag bijwonen van 10:00 tot 12:00. Dit is tevens een goedkope manier om iets van de Spaanse te zien. De shows die op zaterdag en zondag plaatsvinden zijn een stuk duurder. Prijzen van kaartjes kunnen variëren van €18 tot wel €165. In de zomermaanden juli en augustus is de Spaanse Rijschool gesloten.

Dierentuin Schönbrunn Wenen

Deze dierentuin is niet alleen een van de oudste dierentuinen ter wereld, maar ook de beste dierentuin van Europa. Het hoort bij het beroemde paleis Schönbrunn. Vooral de vele pandaberen en koalaberen vormen de trekpleisters van deze grote dierentuin.

Rondleidingen in Wenen

Een rondleiding in Wenen kan je veel laten zien over deze prachtige stad in Oostenrijk. Kom te weten waar de wiener melange nou eigenlijk ontstaan is of leer alles over art nouveau tijdens een artistieke wandeling door Wenen. Liever zittend rondgeleid worden? Ook dit kan tijdens de verschillende toeristische bussen die door Wenen rijden.

  • Wil je een rondleiding door Wenen? Kies dan voor een wandeling door Wenen. De wandelingen hebben verschillende thema’s, zo is er bijvoorbeeld een culinaire wandeling, een art nouveau wandeling en een Joodse wandeling.
  • Wanneer je een rondleiding per bus wilt, kun je kiezen voor een Hop On Hop Off bus. Bij deze bus kun je uitstappen waar je wilt en op een volgend instappunt weer verder rijden. Heb je een Vienna Card? Dan krijg je bij Red Bus City Tours korting.
  • Liever op eigen houtje Wenen verkennen? Dit kan heel gemakkelijk op de fiets. Speciale ‘Citybikes’ zijn het eerste uur gratis, daarna betaal je een klein bedrag voor de huur van de fiets. Een fiets huren kan 24 uur per dag en door heel Wenen zitten verhuurlocaties.