Bezienswaardigheden in de Marche

bezienswaardigheden-icoon-verkeersbureaus De Marche staat bekend om haar vele indrukwekkende bezienswaardigheden. Van historische stadjes, heiligdommen tot grotten. Deze regio is een waar genot voor het oog.

 

 

Ancona

Ancona is de hoofdstad van de Marche en staat bekend om het unieke schouwspel dat maar weinig andere steden waar ook ter wereld met haar gemeen hebben: De zon die uit de zee opkomt en in de zee ondergaat. Het historische centrum is rijk aan kerken en musea, met als hoogtepunt de ‘romaanse kathedraal van San Ciriaco’ (Sint Cyriacus). Deze kathedraal torent hoog boven de haven van de stad uit.

 

 

Ascoli Piceno

De prachtige romaanse en gotische sporen zijn onuitwisbaar in dit middeleeuwse stadje, die door de vele torens ook wel als ‘de stad met de honderd torens’ gedefinieerd wordt. Door deze vele prachtige overblijfselen behoort het tot één van de mooiste middeleeuwse steden van Italië.

Fermo

In dit plaatsje bereik je via typisch middeleeuwse rondlopende straatjes de top van de ‘Girfalco’. Geniet van een sensationeel panorama van de bergtoppen en de zee. Op een steenworp afstand van het centrum staat een van de mooiste historische theaters van de Marche; het ‘Teatro dell’Aquila’.

Mascerata

Hier bevindt zich het imponerende paleis Loggia dei Mercanti dat door bombardementen tijdens de Tweede Wereldoorlog werd verwoest en later gerestoreerd is. Dit paleis moet je tijdens een verblijf in de Marche zeker op je verlanglijstje hebben staan.

Palazzo Ducale

Dit paleis dat in Urbino staat, is een van de mooiste vorstelijke verblijven in Europa en staat op de werelderfgoedlijst van UNESCO. Urbino is een van de belangrijkste steden uit de tijd van de Renaissance en heeft naast ‘Palazzo Ducale’ ook nog vele andere bezienswaardigheden, waaronder het geboortehuis van de wereldberoemde kunstenaar Rafaël Santi en de ‘Duomo di Urbino’ (hoofdkerk).

 

Dit zijn de leukste hotspots in Italië

Download nu een handige reisgids over Italië. Alleen vandaag gratis te downloaden! Extra tip: gebruik de reisgids ook offline op vakantie in Italië op je iPhone & iPad.

 

Basilica della Casa Santa

De stad Loreto heeft zich rond de beroemde Basiliek gevormd die het ‘Heilige Huis van Nazareth’herbergt, waar volgens de overlevering de Maagd Maria werd geboren, opgroeide en de aankondiging van de wonderbaarlijke geboorte van Jezus ontving. Dit Maria-heiligdom is na Lourdes (Frankrijk), het meest bezochte heiligdom ter wereld. Loreto is hiermee in van de meest populaire bedevaartsplaatsen in de wereld.

Gradara

De rotsburcht van Gradara is een van de best bewaard gebleven middeleeuwse bouwwerken in Italië. De twee stadsmuren die de burcht beschermen zorgen ervoor dat het ook een van de meest indrukwekkende bouwwerken is.

De Grotten van Frasassi

Deze grotten behoren tot de meest spectaculaire karstgrotten in de wereld. Ontdek een prachtige verborgen wereld, rijk aan bijzondere verkalking. De grotten stralen een enorme rust uit, de stilte wordt slechts verbroken door het geluid van waterdruppels, die ervoor zorgen dat het grottencomplex voortdurend verandert.