Marche

Ontdek de charme van Italië in één gebied, alle beste eigenschappen van Italië zijn er vinden. Zee, bergen, kunst, lokale tradities, natuur, typische gerechten en wijn, daar staat Le Marche voor.

Reizen naar de Marche

Wil je Italië ontdekken tijdens een romantisch weekendje weg of op vakantie met het hele gezin? Dan is Marche de perfecte bestemming. Geniet van de prachtige haven van Ancona, de hoofdstad van de regio, het mooi Conero-gebergte, de imposante grotten van Frasassi en nog veel meer moois. Het Italiaanse verkeersbureau van Marche geeft veel tips over leuke bezienswaardigheden, accommodaties en evenementen.

Bezienswaardigheden in de Marche

De Marche vormt een netwerk van historische stadjes en kunststeden. De Marche heeft met ongeveer 400 musea de grootste museumdichtheid van Italië. De Marche wordt dan ook ervaren als een groot wijdverspreid museum. Zo vind je er de bekende ‘Galleria Nazionale delle Marche’ in het paleis ‘Palazzo Ducale’ in Urbino, met onder andere meesterwerken van de beroemde Italiaanse kunstenaar Raffaello Sanzio. In vele badplaatsen in de regio zijn verschillende musea te vinden die gewijd zijn aan de zee, zoals het ‘Washington Patrignani’ in Pesaro. Ascoli Piceno is met haar prachtige travertin (kalksteen) beklede gebouwen en mooie torens, één van de mooiste middeleeuwse stadjes in Italië. Bekijk meer bezienswaardigheden in de Marche.

Overnachten in hotels

In de Marche zijn veel verschillende hotels te vinden. Verblijf je graag in een typisch Italiaans hotel in een van de grootste steden van de Marche? Dan is het oudste hotel van Urbino hotel Albergo Italia de perfecte bestemming voor jou! Bekijk meer populaire hotels in de Marche.

Culinaire specialiteiten

De Marche staat vooral bekend om de truffels, maar de keuken in de Marche is heel gevarieerd, schotels met sterke smaken op basis van vlees, worden afgewisseld met gerechten op basis van vis en schaaldieren. Bekijk populaire restaurants.

Blijf op de hoogte van de Marche

Blijf op de hoogte van Marche met onze gratis nieuwsbrief!

Beste tijd om te reizen naar de Marche

In de Marche is het gedurende alle jaargetijden heerlijke vertoeven. Geniet in het voorjaar van de prachtige bloemenweides, in de zomer van de zee, in de herfst van de prachtige koper- en okerkleurige bomen en in de winter van de sneeuw.

5 Tips van het verkeersbureau voor de Marche

Om je verblijf in de Marche goed te laten verlopen geeft het verkeersbureau je de volgende vijf tips:

  • Italië staat bekend om zijn keuken. Wil je niet alleen genieten van een maaltijd geserveerd door een Italiaanse kok, maar ook leren koken van een Italiaanse kok? Dan is een kookcursus in Serrapetrona echt iets voor jou! De lessen worden in het Engels gegeven door je Italiaanse chef en gastheer Ennio Barbieri.
  • Wil je deelnemen aan een wijnproeverij? In het plaatsje Morro d’Alba vinden de meeste wijnproeverijen in de Marche plaats. Mario Lucchetti is een van de vele wijnboeren in het plaatsje die regelmatig wijnproeverijen organiseert.

Verkeersbureau van de Marche

Bekijk de Verkeersbureaus en VVV in de Marche

Vliegtickets naar de Marche

Zowel KLM als Alitalia vliegen naar de luchthaven Ancona Folconara Airport bij Ancona. Op verkeersbureaus.info vindt u voordelige vliegtickets en vliegaanbiedingen naar Ancona. Bekijk de ticket aanbiedingen!

Kaart van de Marche