Dit is waarom reizen naar het Verenigd Koninkrijk niet verandert voor EU-bezoekers

VisitBritain, het Brits toeristenbureau, informeert bezoekers uit de EU dat reizen naar het Verenigd Koninkrijk na de Brexit niet zal veranderen, ongeacht de verdere uitkomsten en onderhandelingen. Bijna 70 procent van de buitenlandse bezoekers aan het land komt uit Europa.

Het vliegverkeer tussen het Verenigd Koninkrijk en de EU blijft ongewijzigd na de Brexit en inwoners van de EU kunnen tot minstens het einde van 2020 met een geldige ID-kaart reizen. Reizigers die in het bezit zijn van een elektronisch paspoort kunnen tijdens hun reis gebruik blijven maken van de e-gates voor snelle en eenvoudige toegang tot het VK. EU-burgers hoeven geen andere documenten aan de grens te tonen dan nu het geval is.

 

 

De Britse regering heeft de website “Visiting the UK after Brexit” (https://www.gov.uk/guidance/visiting-the-uk-after-brexit) gelanceerd met meer gedetailleerde informatie over het reizen na het vertrek uit de EU. Reizigers kunnen hier terecht voor antwoord op vragen over o.a. mobiele telefonie, reizen met huisdieren en autorijden met een Europees rijbewijs.

VisitBritain Director Europe, Robin Johnson zegt hierover:
“Europa is en blijft een ontzettend belangrijke markt voor het Verenigd Koninkrijk. De toeristische industrie verwelkomt elk jaar ongeveer 27 miljoen Europese bezoekers.

 

 

“We willen bezoekers uit Europa geruststellen dat er aan het reizen naar het Verenigd Koninkrijk de komende tijd niets verandert, wat er ook gebeurt. Ons warme welkom blijft hetzelfde net als onze prachtige landschappen, wereldberoemde cultuur, ons rijke erfgoed en bruisende steden.

Groot-Brittannië presenteert de komende maanden een indrukwekkend cultureel aanbod met bijzondere evenementen en vieringen, variërend van voorstellingen en sportevenementen tot food-, literaire en muziekfestivals. En nu onze hotels, winkels en toeristische attracties een gunstige prijs bieden, is dit hét moment om een reis te boeken. We kijken ernaar uit om binnenkort veel Europese bezoekers te verwelkomen in Groot-Brittannië. ”

VisitBritain lanceert vanaf april een campagne om Europeanen gerust te stellen, een warm welkom te garanderen en Groot-Brittannië te promoten als een must-visit-bestemming voor deze zomer. De ‘Ontdek jouw Groot-Brittannië, Ik Reis Voor..’ –campagne koppelt de reispassies van Europeanen aan activiteiten en avonturen die te beleven zijn in Groot-Brittannië. Door het delen van inspirerende verhalen over minder bekende bestemmingen probeert het toeristenbureau bezoekers meer te laten ontdekken, verder te reizen en langer te blijven. De campagne richt zich naast Frankrijk en Duitsland, de grootste Europese markten voor inkomend toerisme, ook op Italië, Nederland, Scandinavië en Spanje.

VisitBritain werkt samen met partners in heel Europa, waaronder luchtvaartmaatschappijen en touroperators, om de welkomstboodschap kracht bij te zetten en de industrie te ondersteunen om interesse voor het VK om te zetten in reisboekingen.

Toerisme is een van de meest waardevolle industrieën in het Verenigd Koninkrijk, die sneller groeit dan vele andere sectoren. Het toerisme heeft geen handelsovereenkomsten nodig om te blijven floreren. VisitBritain verwacht tegen 2020 40 miljoen bezoekers aan het VK per jaar.

 

 

 

Lees elke dag het laatste nieuws

Ontdek dagelijks gratis een samenvatting met het laatste toeristische nieuws van wereldwijde bestemmingen, hotels, vliegmaatschappijen en touroperators.

"*" geeft vereiste velden aan

Hoe spreken wij jou aan?*
Naam
Hidden
Stuur mij elke dag het laatste reisnieuws*
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

 

Comments are closed.