Winkelen in Griekenland

shopping-icoon-verkeersbureaus Houd je van schoenenwinkels? Houd je van milieuvriendelijke producten? Wil je alles wat je nodig hebt in een enkele winkel vinden? Zoek je luxe artikelen van een hoge schoonheid als je gaat winkelen? Ben je op zoek naar ‘schatten’ uit oude tijden, kunstwerken op ‘out-of-the-way’ plekken of originele stoffen voor jouw eigen persoonlijke creaties? Welk type shopper je ook bent, Griekenland en Athene in het bijzonder zal je niet teleur stellen. De beste winkelstraten van de stad zijn er om ontdekt te worden.

winkelen-griekenland-leren-sandalen

Voor luxe liefhebbers, ontdek Athene

Degenen die luxe zoeken in het hart van de stad, kijk niet verder! Kolonaki is het ideale winkelgebied voor jou. Skoufa, Patriarchou Ioakeim en Tsakalof zijn straatjes met boetieks vol met designproducten van topkwaliteit. Wanneer je klaar bent met winkelen, neem een ​​pauze en geniet van een lichte maaltijd of een kopje koffie in een van de beroemde lokale cafés of restaurants.

Voor degenen die de voorkeur geven aan de buitenwijken in het noorden van deze Griekse stad, bezoek de wijk Kifisia. Je kunt daar gaan winkelen in winkelcentra gevestigd in gerenoveerde gebouwen met een opmerkelijke architectuur met moderne en smaakvolle winkels. Bekijk de etalages op de straten Kassaveti, Levidou, Panagitsa, Kolokotroni en Kyriazi en geniet van uw wandeling langs wegen met eeuwenoude platanen, grenzend aan drukke cafés en restaurants.

 

Dit zijn de leukste hotspots in Griekenland

Download nu handige tips over Griekenland. Alleen vandaag gratis te downloaden!

 

Als je echter liever gaat winkelen aan de kust, dan is Glyfada de juiste plek voor jou. Bezoek Metaxa St., een van de drukste winkelstraten in de stad. Je vindt een aantal van de beste restaurants in de buurt, waar je vis en zeevruchten kunt proeven, nadat je uitgewinkeld bent.

Voor creatieve en alternatieve shopping liefhebbers

Zijn handgemaakte sieraden iets voor jou? Ben je voortdurend op zoek naar nieuwe materialen voor uw eigen creaties? Zorg ervoor dat je een bezoek aan de kleine kraalwinkels (chandradika) brengt en aan de ambachtelijke winkels op de straten Lekka, Romvis, Leocharous, Praxitelous, Aiolou en Agiou Markou in het centrum van de stad. Ontdek de vele straatjes rond Karageorgi Servias en de arcades; een wandeling langs Ifaistou Straat in Monastiraki waar de winkels ook op zondag open blijven. Een wereld van kleuren wacht op je waar kralen, knopen, textiel, papier en andere materialen verkocht worden, fantastisch!

Monastiraki

Monastiraki

Voor vintage Lovers

Ben je op zoek naar authentieke vintage meubels en decoratieve objecten, kleding en andere oude, goed bewaard gebleven voorwerpen? De markten in Monastiraki en het aangrenzende Psyrri gebied zijn de ideale winkelbestemmingen voor jou.

winkelen-griekenland-

Voor kunstliefhebbers

Ben je een kunstenaar of kunstliefhebber? Griekenland is het geboorteland van grote kunstenaars uit de Oudheid. In winkels rondom Plaka en in musea, zoals het Akropolis Museum, vind je kopieën van oude kunst en moderne originele kunstwerken geïnspireerd door de oude Griekse erfgoed. Een bezoek aan het Museum van Cycladische Kunst zou ook een geweldig idee zijn als je dol bent op de abstracte stijl van de prehistorische Cycladische Kunst. Als je echter liever sierlijke creaties zoekt, dan is een bezoek aan het Benaki Museum een must voor jou; op het display vind je een Byzantijnse edelvrouw versierd met oorbellen, kettingen en ringen. Je zult prachtige sieraden vinden voor ieder wat wils in de Ilias Lalaounis Jewellery Museum.

Als je liefhebber bent van de moderne kunst, bezoek dan de cadeauwinkel van het Herakleidon Museum waar bijzondere objecten te koop zijn – geïnspireerd door de museumstukken.

winkelen-griekenland-winkelcentrum-athene