Dit zijn de nieuwe milieuregels als je met de auto naar Parijs gaat

Vakantiegangers die met de auto naar Frankrijk gaan moeten rekening houden met verscherpte eisen van de milieuzones in Parijs. De bestaande zone binnen de périférique wordt uitgebreid naar de buitenring, de A86.

Bovendien worden in het centrum alleen nog auto’s met een milieusticker 0 tot en met 3 toegelaten (bouwjaar benzineauto’s vanaf 1997 en dieselauto’s vanaf 2006). In de zone daaromheen worden auto’s toegelaten met een sticker van 0 tot en met 4 (bouwjaar benzineauto’s vanaf 1997en voor dieselauto’s vanaf 2001). De nieuwe regels gaan op 1 juli aanstaande in. De ANWB adviseert iedereen die met de auto of motor naar Frankrijk gaat de Franse milieusticker aan te schaffen. Dat geeft de meeste flexibiliteit in en rond Parijs en in andere Franse steden met een dynamische milieuzone.

 

 

Op het kaartje is te zien dat de milieuzone wordt uitgebreid naar de buitenring, A86. Veel Nederlandse vakantiegangers komen hier op weg naar het zuiden langs. Hoewel de A86 zelf is uitgezonderd van de milieuzone is het aan te raden om toch een sticker te hebben. Automobilisten verlaten namelijk regelmatig deze snelweg, bijvoorbeeld bij grote drukte als het verkeer wordt omgeleid. Zij komen dan alsnog in de milieuzone terecht.

 

 

Milieuzones Parijs

Parijs hanteert sinds 2016 milieuzones. Personenauto’s die de milieuzone inrijden moeten voorzien zijn van de juiste kleur milieusticker. Automobilisten die geen sticker hebben of een verkeerde sticker op hun voertuig hebben geplakt riskeren een boete van minimaal € 68 plus een rijverbod. Ook motorrijders hebben een milieusticker nodig. De milieuzone geldt alleen op werkdagen van 8 tot 20.00 uur.

Milieuzones rest van Frankrijk

Elke Franse stad en departement kan, op basis van Franse regelgeving, een dynamische milieuzone instellen. Het kan dus zijn dat automobilisten en motorrijders de ene dag wel ergens mogen rijden zonder sticker en de andere dag niet. Het is daarom verstandig om sowieso een sticker aan te schaffen bij de Franse autoriteiten ( € 4,21 inclusief verzending). Op anwb.nl wordt uitgelegd hoe automobilisten zelf de sticker kunnen bestellen.

Inspirerende & betrouwbare informatie over vakantiestad Parijs

We hebben de 5 beste tips en inspiratie blogs over Parijs voor jou verzameld. Vul hieronder je e-mailadres in om de Parijs tips te ontvangen.

"*" geeft vereiste velden aan

 

 

 

Lees elke dag het laatste nieuws

Ontdek dagelijks gratis een samenvatting met het laatste toeristische nieuws van wereldwijde bestemmingen, hotels, vliegmaatschappijen en touroperators.

"*" geeft vereiste velden aan

Hoe spreken wij jou aan?*
Naam
Hidden
Stuur mij elke dag het laatste reisnieuws*
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

 

Comments are closed.