Dit zijn de leukste plekken in Duinkerken

Je kunt deze Duinkerken tips, die niet op de site staan, nu gratis in je e-mail ontvangen. Ook doen we er een plattegrond van Duinkerken en handige reisgids bij.

Sport & Vrije tijd in Duinkerken

sport-icoon-verkeersbureaus Sportliefhebbers en andere actievelingen zitten in Duinkerken goed. Van een indrukwekkend golfterrein tot strandzeilen. Ook beschikt Duinkerke over 3 publieke jachthavens.

De haven van Duinkerke

De haven van Duinkerke

Golf van Duinkerken

Golfers kunnen hun hart ophalen. De 27 holes van de golf van Duinkerken bieden een indrukwekkend patchwork van grote afslagplaatsen, brede fairways met lichte bochten en talrijke waterhindernissen. De aanleg van de 9 nieuwste holes is geïnspireerd door de militaire architectuur uit de tijd van Lodewijk XIV. Langs bolwerken, vestingmuren en verdedigingstorens bepaalt iedere speler zijn eigen spelwijze, naar gelang zijn handicap.

Golf Bluegreen Duinkerke

Golf Bluegreen

Vanaf de baan heb je een prachtig uitzicht over het Vlaamse achterland. Voeg hierbij de familiale sfeer, een warm onthaal en een uitstekend restaurant en alle ingrediënten zijn verenigd voor een aangename dag op een unieke golfbaan.

 

Dit zijn de leukste plekken in Duinkerken

Je kunt deze Duinkerken tips, die niet op de site staan, nu gratis in je e-mail ontvangen. Ook doen we er een plattegrond van Duinkerken en handige reisgids bij.

 

 

Rand’eau Mer

Rand’eau mer is een unieke activiteit die aan de Frans-Vlaamse kust is uitgevonden. Deze sport, die er uit bestaat dat je met een peddel door de branding stapt, is toegankelijk voor jong en oud en kan het hele jaar door beoefend worden, wat ook de weersomstandigheden mogen zijn.

Paddle in zee

Paddle in zee

Blokarten

Strandzeilen of blokarten op het kilometerslange strand van Duinkerken Malo-les-Bains geeft een ongekend gevoel van vrijheid. Zelfs als je nog nooit van je leven een zeilkar van dichtbij hebt gezien, heb je de basistechniek binnen tien minuten onder de knie. Je leert ook meteen hoe je vaart moet minderen en dat is maar goed ook want als je de wind eenmaal in de zeilen hebt komt de zeilkar goed op gang!

Blokarten ofwel Strandzeilen in Duinkerke

Blokarten ofwel Strandzeilen

De VVV van Duinkerken biedt all-in arrangementen met een introductieles longe-côte of blokarten.

De jachthavens

Duinkerken beschikt over 3 publieke jachthavens met in totaal bijna 655 ligplaatsen. Het hele jaar door zijn er aanlegplaatsen voor bezoekers beschikbaar. De jachthavens van Duinkerken zijn ideaal gelegen voor zeilers die de stad van de Duinkerker kapers willen ontdekken of die gewoon zin hebben om te gaan winkelen. Om vanuit de jachthaven Grand Large het stadscentrum te bereiken kun je een fiets lenen of de buspendeldienst gebruiken.