Shoppen in Duinkerken

shopping-icoon-verkeersbureaus In het kleinschalige centrum van Duinkerken zijn honderden winkels. Authentieke boetieks, maar ook winkels van de grootste internationale ketens wisselen elkaar af. In het kleine kaaswinkeltje “la Ferme” kun je honderden verschillende soorten kaas kopen. De kazen uit de streek van Frans-Vlaanderen zijn over het algemeen zacht van smaak en vetarm, zoals de “Bergues”, die tijdens het rijpingsproces dagelijks met bier wordt gewassen. Er zijn maar een paar boeren rond het vestingstadje Bergues, op 10 kilometer van Duinkerken, die dit product maken.

Koop kaas in Duinkerken

Koop kaas in Duinkerken

Verse vis

Op de Place du Minck kun je verse vis rechtstreeks bij de vissers kopen. De naam van het plein is een verfransing van de vroegere naam: Mijnplaats. Hier bevond zich voor de oorlog de vismijn. Op de deur van de kramen vermelden de vissers met krijt het tijdstip waarop ze terug denken te zijn in de haven. Zo weten de inwoners van Duinkerken wanneer ze naar het plein moeten komen om de nog maar net gevangen vis te kopen. Verser kan niet! De vissers zijn gespecialiseerd in tong en garnalen, maar op de vismarkt vind je een grote verscheidenheid aan vis en zeevruchten.

Banketbakkers

Sommige banketbakkers hebben hun eigen specialiteit, zoals bakker Vandewalle in Duinkerken met de “Doigt de Jean Bart” en pâtissererie Leplâtre in Bourbourg met de “Cossettes”. In de plaatselijke supermarkten kun je de “gaufres dunkerquoises” kopen, krokante wafeltjes in een mooie retro-verpakking.

 

Dit zijn de leukste plekken in Duinkerken

Je kunt deze Duinkerken tips, die niet op de site staan, nu gratis in je e-mail ontvangen. Ook doen we er een plattegrond van Duinkerken en handige reisgids bij.

 

 

Markten en rommelmarkten

Frans-Vlaanderen staat bekend om zijn authentieke, eerlijke producten, die je op markt direct van de boeren en de tuinders kunt kopen. In de streek is er iedere dag wel ergens een markt, en in het voorjaar begint het rommelmarktenseizoen. De Brocantes, zoals ze hier heten, zijn een traditie in iedere stad en in elk dorp. De kans is niet gering dat je er voor een paar euros iets heel bijzonders in je bezit krijgt. De grootste rommelmarkt van de streek vindt plaats op Hemelvaartsdag in het centrum van Duinkerken. De kalender met alle rommelmarkten is te krijgen bij de plaatselijke VVV’s.

Doe je inkopen op de markt in Duinkerke

Doe je inkopen op de markt

Verse asperges

De streek rond Hondschoote, net over de “schreve”, zoals de grens met Belgiê hier genoemd wordt, heet Le Pays du Lin. Een keur aan vlasproducten vind je bij “le Grenier du Lin”. Bij boer Marc Deswarte kun je heerlijke, verse asperges kopen.

Wijnhandel met deskundig advies

Duinkerken ligt niet voor niets in Frankrijk! Bij de verschillende wijnhandels kun je terecht voor deskundig advies van specialisten met jarenlange ervaring (Les Vendanges Tardives, la Cave de Malo en Cadovino in Duinkerken, en La Cave Gourmande in Gravelines).
Aan de andere kant van het schopping scala vind je Duinkerken er drie typisch Franse mega-supermarkten, die hier “Hypermarchés” worden genoemd. Auchan in Grande Synthe, vlak bij de autosnelweg, is enorm. Deze winkel heeft de op een na grootste wijnafdeling van heel Frankrijk!

Shopping center Marine Duinkerke

Shopping center Marine