Overnachten in Duinkerke

overnachten-hotel-icoon-verkeersbureaus De ontwikkeling van het massatoerisme in de jaren 60 en 70 is aan de Frans-Vlaamse kust voorbijgegaan. Dat heeft als voordeel dat de streek zijn authenticiteit heeft weten te behouden. Het betekent echter ook dat je wat meer moet zoeken om de voor jou geschikte accommodatie te vinden.

Genieten in hotel Hirondelle in Duinkerken

Genieten in hotel Hirondelle

Campings in Duinkerken

Campings zijn er genoeg. Langs de kust vind je enorme bedrijven met tientallen stacaravans en een paar plekjes voor trekkers, maar ook rustige, kleine campings in de duinen. De meeste kampeerterreinen gaan open met Pasen en sluiten in de loop van september.

Hotel en appartementen in Duinkerken

Hotels met zicht op zee zijn er weinig, maar in de mooie straatjes van Malo-les-Bains, de badplaats van Duinkerken, heb je een aantal knusse, kleinschalige hotelletjes op loopafstand van het strand. In de badplaats Bray Dunes verhuurt het Belgische bedrijf Holiday Suites een behoorlijk aantal gloednieuwe appartementen.

Holiday Suites Duinkerke

Holiday Suites

De prijs/kwaliteitsverhouding van de twee-, drie- en viersterrenhotels in het centrum van Duinkerken is verrassend goed. De hotels Borel**** en Gens de Mer** liggen in het Citadelkwarier, vlak bij de jachthavens. Dat geldt ook voor het recente apparthotel “All Suites”.

Rondvaartboot Le Texel Duinkerke

Rondvaartboot Le Texel met All Suites hotel op de achtergrond

Hotel Centre Ville Duinkerke

Stadhuis

Bed & breakfast in Duinkerken

Het aantal bed & breakfasts groeit gestaag in de streek. De eigenaars besteden niet alleen veel tijd aan het interieur, ze heten je ook welkom met de hartelijkheid die karakteristiek is voor de streek. Enkele adresjes : Mistigri et Cie in Gray-Dunes, l’Escale Malouine in Duinkerken Malo-les-Bains, Bienvenue chez Nous en les Capucine in Bergues, l’Etoile du Nord in Gravelines. Een bijzondere bed & breakfast is le Petit Manoir, gelegen in een prachtig gerestaureerd herenhuis met een weelderige tuin, in het dorpje Socx, vlakbij de vestingstad Bergues. Je kunt er ook heerlijk eten en in de tuin staat een wellness-huisje met sauna, hammam en spa.

Hostellerie Saint Louis Duinkerken

Hostellerie Saint Louis

 

Dit zijn de leukste plekken in Duinkerken

Je kunt deze Duinkerken tips, die niet op de site staan, nu gratis in je e-mail ontvangen. Ook doen we er een plattegrond van Duinkerken en handige reisgids bij.

 

 

En als je op zoek bent naar iets origineels in Duinkerken, dan kun je kiezen voor een verblijf op een oude schoener, de Don Silvano. Reserveren is eenvoudig, want je vindt het schip op airbnb!

Overnacht in airbnb Goelette Silvano

Overnacht in airbnb Goelette Silvano