Natuur in Duinkerken

natuur-icoon-verkeersbureaus Ga er op uit in de ongerepte duingebieden van de Frans-Vlaamse kust. De natuurreservaten zijn zo uniek dat ze het prestigieuze keurmerk “Grand Site de France” mogen voeren. De kans dat je er verdwaalt is miniem want er zijn een groot aantal leuke wandeltochten uitgestippeld voor het hele gezin. Of je nu kiest voor de “Dune marchand” bij Leffrinckoucke, de “Dune Dewulf” bij Zuydcoote of de fossiele duinen van Ghyvelde, je zult genieten van de rust en de ruimte die deze buitengewone natuurreservaten bieden.

Wandelen door de duinen van Duinkerken

Wandelen door de duinen

In onze streek vind je de eerste Franse wandelnetwerken via knooppuntnummers. Ze vormen één geheel met de netwerken aan de Belgische kant van de grens. De bewegwijzering is uniform waardoor je met gemak, en eigenlijk zonder dat je het merkt, de grens oversteekt! De streek ligt aan een van de langste grensoverschrijdende stranden van Europa. Kom uitwaaien op het strand dat zich uitstrekt van Duinkerke-Malo les Bains tot aan Nieuwpoort in België!

Geniet van de duinen in Duinkerke

Geniet van de duinen

Hondschoote

De streek rond Hondschoote heet “le Pays du Lin” oftewel het vlasland. In de maand juni staat het vlas in bloei. De miljoenen bloemen geven een magische blauwe kleur aan de omgeving, waar je heerlijk kunt fietsen.

Poldergebied

Een groot gedeelte van de streek rond Duinkerken is poldergebied. De Moeren, die voor een deel in België en voor een deel in Frankrijk liggen, zijn drooggelegd in de 17e eeuw door de Antwerpse ingenieur Wenzel Coebergher.

Een watergang in Duinkerke

Een watergang

Bolchrysanten

De wijk Rosendael staat bekend om de productie van bolchrysanten. In de maand oktober, als de honderdduizenden planten in bloei staan, bieden de velden van de kwekers een kleurrijk spektakel.

Bolchrystanten kwekerij Rosendael in Duinkerke

Bolchrystanten kwekerij Rosendael

 

Dit zijn de leukste plekken in Duinkerken

Je kunt deze Duinkerken tips, die niet op de site staan, nu gratis in je e-mail ontvangen. Ook doen we er een plattegrond van Duinkerken en handige reisgids bij.

 

 

Tuinen en Parken

Veel groen vind je ook in de talrijke parken van Duinkerken en omgeving. Het Bois des Forts strekt zich uit van Duinkerken tot Bergues. Behalve wandelen kun je er ook heerlijk fietsen.
In onder andere Parc Coquelle in Duinkerke-Rosendael en Parc Malo kunnen de kinderen zich uitleven op de vele speeltoestellen. Op en rond de vestingwerken van Gravelines vind je een weelderige natuur, waar je naar hartelust kunt fietsen of wandelen.

Chateau Coquelle Duinkerke

Chateau Coquelle