Kunst & Cultuur in Duinkerken

cultuur-icoon-verkeersbureausMet de recente opening van het nieuwe Regionale Fonds voor Hedendaagse Kunst profileert Duinkerken zich als een bestemming waar de artistieke expressie, en de eigentijdse kunst in het bijzonder, een prominente plaats inneemt.

FRAC kunstwerk

FRAC kunstwerk

Centrum voor Eigentijdse Kunst (LAAC) – Duinkerken

De verrassende architectuur in witte keramiek van het LAAC steekt af tegen de groene omgeving van de beeldentuin. Het museum bezit een uitgebreide collectie van meer dan 1500 kunstwerken uit de periode 1940-1980. Belangrijke werken zijn het Circus van Karel Appel, Car Crash van Andy Warhol en Valise Expansion van César.

Het Centrum voor Eigentijdse kunst LAAC

Het Centrum voor Eigentijdse kunst LAAC

De glooiende beeldentuin in Duinkerken met een oppervlakte van vier hectare is aangelegd in 1980. Het is een totaalontwerp van landschapsarchitect Gilbert Samel, in samenwerking met kunstenaar Pierre Zvenigorodsky. Langs de kronkelige paadjes en rond de watervlaktes duiken achttien metalen, betonnen of stenen beeldhouwwerken op. Anchorage, een assemblage van ankers van Arman, staat er tegenover de blauwstenen Pleureuses van Eugène Dodeigne; Deux Arcs de 204° chacun in geverfd staal van Bernar Venet dient als tegenwicht voor de veelkleurige vis van Karel Appel. Open van dinsdag t/m zondag van 10u. tot 12u15 en van 14u. tot 18u.

FRAC – Duinkerken

Het nieuwe Regionale Fonds voor Hedendaagse Kunst (FRAC) is gevestigd in een spectaculaire, transparante tweeling van de historische hangar van de scheepswerf (AP2). Het FRAC bezit een rijke collectie van meer dan 1500 werken, die een goede afspiegeling vormen van de hedendaagse kunst van de afgelopen dertig jaar. Het design neemt een belangrijke plaats in in de verzameling.
Open van woensdag t/m zondag van 12h tot 18h (wijzigingen voorbehouden).

Frac Museum Duinkerke

Frac Museum

 

Dit zijn de leukste plekken in Duinkerken

Je kunt deze Duinkerken tips, die niet op de site staan, nu gratis in je e-mail ontvangen. Ook doen we er een plattegrond van Duinkerken en handige reisgids bij.

 

 

Koor van licht – Bourbourg

“Le Choeur de lumière” is een van de belangrijkste culturele projecten die de Franse overheid in de afgelopen 20 jaar gefinancierd heeft. Het is een indrukwekkend hedendaags werk dat bestaat uit 15 sculpturen die over de 450 m² van het gotische koor van de Johannes de Doperkerk van Bourbourg verspreid zijn. Dit meesterwerk is ontworpen door de Engelse kunstenaar Sir Anthony Caro, de grondlegger van de moderne beeldhouwkunst.

Choeur Lumiere Duinkerke

Choeur Lumiere

Museum voor Tekeningen en Gravures – Gravelines

Het Museum voor Tekeningen en Originele Gravures is het enige Franse museum dat helemaal aan originele gravures gewijd is. De vaste en tijdelijke exposities tonen gravures van de 15e eeuw tot op heden getoond. Het museum bestaat uit vier historische gebouwen die achter de vestingmuren liggen van het kasteel dat Keizer Karel V in 1528 liet bouwen.

  • Elke dag open, behalve op dinsdag.
  • September t/m juni: 14 – 17u. In het weekend: 15 – 18u.
  • Juli en augustus: 14 – 18u. en vrijdag t/m zondag: 10 – 12u. en 15 – 18u.
Gravelines Rives del Aa Duinkerke

Gravelines Rives del Aa