Vervoer in Champagne-Ardenne

De regio Champagne-Ardenne ligt in het noordoosten van Frankrijk en is zowel met de auto als de trein goed bereikbaar. Het wordt gevormd door vier departementen Ardenne, Aube, Marne en Haute-Marne. Met de trein NS International ben je in een halve dag in het hartje van de Champagnestreek. Een comfortabele en snelle manier van reizen, die je binnen een paar uur al op je plaats van bestemming brengt.

Vliegen naar Reims

Vind voordelige vluchten naar Reims Airport (RHE) met Skyscanner

 

 

Met de auto

Frankrijk beschikt over een prima netwerk van goede snelwegen (ook wel: autoroutes), die meestal wel een tolheffing vereisen. Via bijvoorbeeld de ANWB kun je opzoeken wat je ongeveer kwijt zult zijn aan tolheffing. Met de auto kun je de meeste plaatsen in de Champagne-Ardenne regio na een halve dag rijden bereiken.

Hou er in de zomerperiode wel rekening mee dat de Franse wegen behoorlijk druk kunnen zijn. De drukste dagen, veelal op zaterdag, worden zelfs zwarte zaterdagen genoemd. Die naam is te danken aan de organisatie Bison Futé, die de kleur zwart toewijst aan dagen waarop het verkeer erg druk is. De dagen rondom deze Zwarte Zaterdagen zijn meestal ook erg druk.

 

Oeps! We konden je formulier niet vinden.

 

Tip van het Verkeersbureau: huur een auto voor je reis naar Champagne-Ardenne op alamo.nl of bij Sixt.nl.

Geen zin om te lopen? Huur een Segway via het toeristenbureau en rij een uurtje de stad rond!

Ook op de fiets kan je de Champagne-Ardenne goed ontdekken.

Ook op de fiets kan je de Champagne-Ardenne goed ontdekken

Met de trein

Châlons-en-Champagne is goed bereikbaar per trein en heeft een rechtstreekse TGV verbinding met Parijs Gare de l’Est, waar je met NS International rechtstreeks heen kunt reizen. Andere bestemmingen zijn Reims, Saint-Dizier, Nancy, Bar-le-Duc en Verdun. Vanaf station Champagne-Ardenne TGV in Bezannes, vlakbij Reims, rijden hogesnelheidstreinen van en naar Nantes, Rennes en de luchthaven Parijs-Charles de Gaulle.