Winkelen in de Champagne Ardenne

In de Champagne Ardenne zijn veel grote en kleine steden te vinden waar je heerlijk kunt winkelen. Je komt hier veel merkwinkels tegen maar ook de kleine, onbekende boutiques waar je dat ene shirtje kunt scoren die niemand anders heeft.

Reims

Wie echt wil winkelen, gaat naar Reims. Reims kent verreweg de beste en meeste winkelmogelijkheden in de Champagne-Ardenne regio. De meeste winkels liggen rond de Notre-Dame, onder meer in de Rue de Vesie en rondom de Place Drouet d’Erlon. Je vindt er onder meer een filiaal van  het beroemde warenhuis Galeries Lafayette uit Parijs. Vergeet ook zeker de lokale bakkers en chocolatiers niet te bezoeken. Een aanrader is Fossier, de bekende delicatessenzaak die al sinds 1756 in Reims is gevestigd. La Maison Fossier is gespecialiseerd in allerhande koeken, macarons en andere zoete lekkernijen. Zoetekauwen mogen een bezoek aan deze delicatessenzaak dan ook niet overslaan.

 

Oeps! We konden je formulier niet vinden.

 

Châlons-en-Champagne

In het hart van de Champagne-Ardenne ligt Châlons-en-Champagne. De stad werd in 2007 erkend als “Stad van Kunst en Geschiedenis” en kent een lange geschiedenis. Het plaatsje wordt veel aangedaan door toeristen die de regio bezoeken. Het centrum is doorkruist met sloten en bruggetjes. Ook de ambachten zijn goed vertegenwoordigd: vooral de steenhouwerij, de beeldhouwkunst en het maken van glas-in-lood vieren hoogtij. Het centrum biedt daarnaast talloze winkeltjes, van klein tot uitbreid en modern winkelcentrum.

Châlons-en-Champagne-centrum

Het centrum van Châlons en Champagne

Châlons-en-Champagne La Galerie

La Galerie in Châlons en Champagne