Natuur in Champagne-Ardenne

Of je nu op zoek bent naar een landelijke vakantiebestemming, omringd wilt worden door natuurschoon, jezelf culinair wilt verwennen met champagne en truffels, ultiem wilt relaxen of juist actief op pad wilt… de Franse Champagne-Ardenne regio biedt het allemaal! De Champagne-Ardenne regio is een aaneenschakeling van natuurgebieden.

Parc Argonne Découverte & Nocturnia

In de buurt van Olizy-Primat ligt natuur- en wildpark Parc Argonne Découverte, met expo theater Nocturnia. Het park is uitermate geschikt voor gezinnen die een dagje uit willen. In het park worden onder meer wolven, roofvogels en boerderijdieren gehouden en getraind. Met een beetje geduld en een goed oog kun je de wolven bekijken vanachter de omheining. En zij jou, want ondanks hun schuwe gedrag houden ze bezoekers goed in de gaten.

In het voorjaar van 2014 zal een volledig vernieuwd Nocturnia theater worden geopend, waar nachtdieren en insecten de hoofdrol zullen spelen.

Champagne-Ardenne-Parc-Argonne-Decouverte-wolven

Lac du Der

Rondom het kunstmatig aangelegde Lac du Der is sinds de jaren zeventig een levendig ecosysteem ontstaan. Meer dan 200 vogelsoorten zijn te vinden op en rond het meer. En twee keer per jaar is het Lac de Der het toneel voor een bijzonder schouwspel, wanneer tienduizenden kraanvogels een tussenstop maken tijdens hun trektocht van Noord-Europa naar zuidelijker gelegen gebieden. Soms verzamelen zich meer dan 80 duizend kraanvogels tegelijk op het meer om te rusten en zich te voeden op de omringende velden. Een spectaculaire verschijning waar veel vogelliefhebbers op af komen.

Lac-du-Der-kraanvogels