Bezienswaardigheden in Hessen

bezienswaardigheden-icoon-verkeersbureaus Absolute hoogtepunten in Hessen zijn het Rheingau muziekfestival in de Rheingau, het Wetzlar festival in Wetzlar, de muzikale zomer in Gießen, de slotconcerten in Weilburg, Bergpark Wilhelmshöhe in Kassel en het Rheingau Wine Festival in Wiesbaden.

Rheingau muziekfestival

Tijdens het Rheingau muziekfestival bezoek je meer dan 170 concerten in verschillende genres. Het spectrum reikt van elektronische muziek tot jazz en van klassiek tot cabaret. Geniet elke zomer in de maanden juni t/m september van een podium gevuld met opkomend muzikaal talent op meer dan 38 culturele plekken in heel Frankfurt. Het thema van 2018 is Vriendschap. Rheingau Musik Festival richt zich op het kernidee om met muzikale metgezellen en vrienden te verzamelen in de Rheingau.

Wetzlar-festival

Wetzlar Festival vindt plaats van juni t/m augustus en biedt een divers cultureel aanbod. In de 2018 editie zullen 5 grote toneelstukken worden gepresenteerd op verschillende locaties in het Rijn-Main-gebied aan de Lahn zoals de Rosengärtchen, het Hofgut Hermann Stein, de Lotte Hof en de kathedraal in Wetzlar. Neem deel aan het ensemble “hidden shakespeare” dat voor de eerste keer als improvisatietheater wordt gepresenteerd met behulp van deelname van het publiek.

 

Ontvang gratis een brochure per post over jouw Duitse vakantieregio

Je kunt nu gratis een Duitsland brochure aanvragen over jouw Duitse vakantieregio. De brochures worden per post opgestuurd. Dat betekent dat je met een paar dagen vakantievoorpret kunt hebben over bestemmingen in Duitsland zoals bijv. Nedersaksen, Baden-Württemberg, Beieren of Noordrijn-Westfalen. Kies jouw Duitse regio uit de lijst en vul je gegevens in om de brochure gratis te ontvangen.

"*" geeft vereiste velden aan

Naam*

 

Muzikale zomer op Schiffenberg

Van mei t/m augustus bezoek je talrijke live concerten van verschillende genres en artiesten in het klooster Schiffenberg. Een voormalig klooster op de Giessener-berg in het middelpunt van Opper-Hessen, Gießen. Geniet in de lente van culturele evenementen in de stad zoals de Middeleeuwse markt, muzikale optredens en komedie avonden met gerenommeerde artiesten.

Weilburger slotconcerten

Breng van juni tot augustus een bezoek aan kasteel Weilburg waar uitverkochte concerten en internationale muziekfestivals worden opgevoerd. De sfeer van het unieke kasteel wordt op prijs gesteld door muziekliefhebber vanover de hele wereld. Van kinderconcerten tot klassieke freestyle, voor eenieder is er een optreden naar keuze in Weilburg.

 

Ontvang gratis leuke Duitsland activiteiten

Je kunt meer handige Duitsland tips en bezienswaardigheden via e-mail ontvangen. Ook doen we er gratis een Duitsland plattegrond bij.

 

"*" geeft vereiste velden aan

 

Bergpark Wilhelmshöhe

Het Bergpark Wilhelmshöhe in Kassel is een uniek park waar verschillende stromingen binnen de tuinarchitectuur, kunst- en techniekgeschiedenis samenkomen. De meer dan 300 jaar oude waterwerken gelden als uitstekend voorbeeld van landschapsarchitectuur. Door watervallen, aquaducten en beekjes stroomt meer dan 750.000 liter water. Het water is afkomstig uit natuurlijke bronnen en wordt niet opnieuw omhoog gepompt. Loop langs de verschillende wandelpaden in het bergpark, van grasvlaktes tot bosgebieden.

Rheingau Wine Festival

Tijdens het jaarlijkse Rheingau Wine Festival, van 10 tot 19 augustus, in Wiesbaden proeven bezoekers wijnen bij meer dan 100 stands uit de verschillende districten van de stad. Wiesbaden ligt in het hart van het Rhein-Main gebied en grenst aan de poort van de Rheingau. Dit is een van de bekendste gebieden in Duitsland waar wijn wordt verbouwd. Leer meer over de achtergrond van de wijn en ontdek jouw nieuwe favoriete wijn.