Weil am Rhein

De Duitse stad Weil am Rhein ligt in de deelstaat Baden-Württemberg. Bekend is de stad vooral van meubelfabrikant Vitra dat al sinds 1950 (design)meubels fabriceert.

VitraHaus

VitraHaus

 

Reizen naar Weil am Rhein

Weil am Rhein ligt dichtbij de internationale luchthaven EuroAirport Basel-Mulhouse-Freiburg. Daardoor is Weil am Rhein goed met het vliegtuig bereikbaar vanuit de hele wereld. Met de trein naar Weil am Rhein is ook mogelijk. Het ICE station van Basel ligt op een paar kilometers afstand. Ook loopt de Autobahn A5 langs Weil am Rhein.

Bezienswaardigheden in Weil am Rhein

Na de vestiging van hun meubelfabriek in 1950 ging het al snel goed met familiebedrijf Vita. Een samenwerking met bekende architecten, kunstenaars en interieurdesigners zoals Charles en Ray Eames, Frank Gehry, Hella Jongerius en Zaha Hadid maar ook Isamu Noguchi, Jean Prouvé, Eero Saarinen of een Maarten Van Severen bleken een goede keuze te zijn. Wie kent niet de wereldberoemde Barcelona chair? Alle objecten die ooit gemaakt zijn, zijn te zien in het Vitra Schaudepot dat onderdeel is van het Vitra Design Museum, dat zelf in 1989 opende. Niemand minder dan architect Frank Gehry tekende voor het ontwerp van dit museum in Weil am Rhein.

Vitra Schaudepot

Het museum is dagelijks open en toegankelijk voor iedereen. Leuk is dat het restaurant ook gebruikt wordt door medewerkers van Vitra die er zakelijke afspraken hebben met leveranciers en klanten. Dit geeft een leuke dimensie aan je lunch.

Lunchen op de Vitra Campus

Lunchen op de Vitra Campus

Zo reis je naar het Vitra Design Museum in Weil am Rhein

Vanaf Basel SBB pak je tramlijn 8 naar Weil am Rhein Bahnhof. Deze relatief nieuwe tramlijn brengt je in minder dan 30 minuten naar Weil am Rhein. Vanaf het station loop je een klein kwartiertje naar de Vitra campus. Onderweg kom je kleine creaties tegen van objecten die Vitra groot hebben gemaakt. Geef je ogen goed de kost onderweg.

Wandelen naar de Vitra Campus

Wandelen naar de Vitra Campus

Met de BaselCard is het gebruik van deze tramlijn gratis. Neem wel je paspoort of ID kaart mee omdat je Duitse/Zwitserse grens overgaat en je dus gecontroleerd kunt worden.

De grensovergang van Weil am Rhein

Kantoor van Eames in het Vitra Museum

Tijdens je wandeling op de Vitra Campus kom je ook een bijzondere tuin tegen. Dat is de Oudolf Garten. Een tuin ontworpen door de Nederlander Piet Oudolf. Een kweker die bekend staat om zijn radical ideeën bij het ontwerpen van planten.

Tuin op de Vitra Campus, ontworpen door Piet Oudolf

Tuin op de Vitra Campus, ontworpen door Piet Oudolf

 

Hotels in Weil am Rhein

Zowel bij zakenreizigers als consumenten die Weil am Rhein bezoeken voor meubelfabriek Vitra zijn er voldoende hotelkamers in Weil am Rhein. Volgens Booking.com zijn er 41 accommodaties zoals hotels in Weil am Rhein. Ontdek de accommodatie mogelijkheden met onze tips.

 

 

5 Tips van het verkeersbureau van Weil am Rhein

Om je verblijf in Weil am Rhein goed te laten verlopen geeft het verkeersbureau jou de volgende 3 tips

  • Op booking.com vind je voordelige en goede hotels in Weil am Rhein
  • in Duitsland is de lokale valuta euro. Mocht je de grens overgaan naar Basel zorg dan dat je vooraf bij het GWK wat geld wisselt
  • Het Vitra Design Museum heeft een grote parkeerplaats en is ook wandelend vanaf het (tram)station eenvoudig te bereiken

Nog een laatste tip, vraag alvast een reisgids aan over Weil am Rhein om in de vakantiestemming te komen!

 

 

 

 

Verkeersbureaus en VVV’s in Weil am Rhein

Weil am Rhein Wirtschaft & Tourismus GmbH

Schillerstraße 2
79576 Weil am Rhein
Duitsland
Telefoon: +4976214223640

 

Of via

Basel Tourismus

Aeschenvorstadt 36
Basel
Telefoon: +41612686868

 

Neem contact op met Weil am Rhein Wirtschaft & Tourismus GmbH

Met onderstaand formulier kun je contact opnemen met dit verkeersbureau. Vermeld altijd je e-mail adres of telefoonnummer zodat er contact met je opgenomen kan worden. Abonneer je ook op de nieuwsbrief om tips te ontvangen!

  • Schrijf je vraag in het Engels.

Kaart van Weil am Rhein