Doe mee aan de Alpentocht van CliniClowns

CliniClowns daagt je uit om van 6 tot 10 september mee te doen aan de Alpentocht. Tijdens dit jaarlijks fiets of wandel je naar top van de Cormet de Roselend in Frankrijk. Ook kan je het parcours rennend afleggen. De deelnemers halen daarbij zoveel mogelijk (sponsor)geld ophalen voor CliniClowns.

Cormet de Roselend is een bergpas in de Franse Alpen. De 20,3 km lange route overbrugt 1199 meter. De gemiddelde stijging is trouwens 6,1%.

Haarspeldbochten

Je beklimt de Cormet de Roselend vanuit het dorp Bourg-Saint-Maurice. Tijdens de eerste kilometers passeer je verschillende dorpjes. Halverwege de route kom je een serie haarspeldbochten tegen waarbij de weg steiler wordt. Prachtige uitzichten over de regio Auvergne Rhône Alpes verassen je op weg naar de top. Ook geniet je van ruige rotswanden en een ónvergetelijk uitzicht op het dal van de Mont Blanc. En wat denk je van al die groene alpenweides? Eenmaal bovenaan kijk je uit op het Mont Blanc massief. Daarna wacht de afdaling met zijn scherpe haarspeldbochten waar menigeen onderuit ging.

 

 

Inschrijven

Je kunt je op verschillende manieren inschrijven: als deelnemer, supporter ofvrijwilliger. Je kan kiezen tussen 20 of 29 kilometer. Meedoen kost 425 euro. Hetminimaal op te halen sponsorbedrag is 350 euro. Beleef 5 onvergetelijke dagen in de Alpen en fiets, ren of wandel op 9 september mee naar de top van de Cormet de Roselend. Zo bezorgen we samen zieke kinderen en mensen met een beperking of dementie een onbezorgd moment. Ga jij de uitdaging aan? Zie verder: www.verderopweg.nl/2023/02/09/cliniclowns

 

 

 

 

Comments are closed.