5 x doen met kinderen in Barcelona

Sinds contributor Annebeth een dochter kreeg, leerde ze ‘haar’ Barcelona op een heel andere manier kennen. Dat de stad ook geschikt is als vakantiebestemming met (kleine) kinderen, staat als een paal boven water. Vijf absolute kidsproof bezienswaardigheden.

1. L’Aquarium de Barcelona

Het Aquarium van Barcelona is het grootste zeeaquarium van Europa. Er leven zo’n 11.000 vissen van 450 verschillende soorten, die met z’n allen per week ongeveer twee ton voedsel verorberen. Als je via de tachtig meter lange tunnel door het grootste bassin wandelt waan je je één met de vissen. Je kunt pinguïns en haaien voeren en voor de échte durfal zijn er zelfs mogelijkheden om met haaien te zwemmen!

2. CosmoCaixa

Aan de voet van de Tibidabo staat het wetenschapsmuseum CosmoCaixa. Hier kunnen nieuwsgierige kids zich verbazen, uitvinden, bewijzen, interpreteren, begrijpen, observeren en veel leren. Het modernistische pand waarin het museum van de wetenschap huist, dateert uit begin negentiende eeuw en is het werk van architect Josep Domènech i Estapà. Het museum is geschikt voor kinderen van alle leeftijden.

3. Fietsen

Barcelona is een uitstekende fietsstad en zeker kinderen die in Nederland ook op de fiets naar school gaan, zullen zich in het Barcelonese verkeer prima weten te redden. Huur een exemplaar en ga er zelf op uit – dat kan tegenwoordig op heel veel plekken in het centrum – of laat je rondleiden door een (Nederlandstalige) gids. Midden in de gotische wijk zit de leuke fietsverhuur El Ciclo.

4. Tibidabo

Het Parc d’Atraccions del Tibidabo dat in 1901 zijn deuren opende, was het eerste pretpark van Spanje en behoort zelfs tot de oudste wereldwijd. Het stadspretpark was een idee van apotheker Salvador Andreu en beslaat verschillende verdiepingen die onderling met elkaar verbonden zijn door liften, paden en trappen. Ouders die niet mee gaan zwieren en zwaaien, hebben een prachtig uitzicht over Barcelona.

5. Magische fonteinen

Deze spectaculaire water- en lichtshow met muziek staat zeker bij kinderen hoog op het lijstje met must sees in Barcelona. De gratis show blijft ondanks de drukte absoluut indrukwekkend. Vanaf winkelcentrum Las Arenas heb je een mooi uitzicht over de show.

 

Meer reisverhalen en tips zoals deze ontvangen?

Vul je e-mailadres in om te genieten van nieuwe reisverhalen en tips van onze contributors.

 

 

 

Comments are closed.